Prăjitură cu prune. Rețeta de toamnă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Toamna, prăjiturile cu prune sunt cele mai iubite, Iată cum se prepară un astfel de desert absolut delicios.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g făină

125 g unt (la temperatura camerei)

80 g zahăr

1 ou

1 linguriţă praf de copt

un praf de sare

Pentru umplutură:

500 g prune (curăţate de sâmburi şi tăiate în jumătăţi)

2 linguri zahăr

1 linguriţă scorţişoară (opţional)

Cum se prepară

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C (356°F) și pregătește o tavă de copt (rotundă sau pătrată) cu diametrul de aproximativ 23 cm (9 inch), pe care o ungi cu puțin unt sau o acoperi cu hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă untul tăiat cubulețe și freacă ingredientele între degete până obții un aspect nisipos.

Adaugă zahărul și oul și amestecă până când ingredientele se leagă formând un aluat omogen. Ia aproximativ două treimi din aluat și întinde-l într-un strat uniform pe fundul tăvii pregătite, astfel încât să acoperi și marginile laterale.

Așază prunele tăiate pe aluat, cu partea tăiată în jos, până umpli întreaga suprafață a prăjiturii. Presară cele două linguri de zahăr peste prune, iar dacă îți place, adaugă și puțină scorțișoară pentru aromă. Cu restul de aluat, poți decora prăjitura.

Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit și coace-o timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul devine auriu și prunele sunt fragede.

După ce s-a copt, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel