Prăjitură cu rahat. Rețeta veche, din perioada 1929-1948

Sursa foto: captura video YouTube Retetele lui Carmen
Sursa foto: captura video YouTube Retetele lui Carmen

Dacă vrei un desert inedit, îți recomandăm această prăjitură cu rahat, din perioada 1929-1948.

Ingrediente

- 12 albușuri
- Puțină sare
- 12 linguri zahăr pudră
- 6 linguri făină
- 1 lămâie
- 250 g rahat
- puțin ulei sau unt
- puțină făină
- puțin zahăr pudră vanilat

Cum se prepară

Cu ajutorul unui mixer se bat albușurile spumă (se adaugă și puțină sare pentru a obține o spumă fermă). Se adaugă în spuma de albușuri, puțin câte puțin, zahărul pudră, făina, coaja rasă și zeama de la o lămâie, continuând să amestecăm cu mixerul, potrivit reteteistorice.ro Separat, se taie rahatul cubulețe care apoi se dau prin făină.

Se unge o tavă cu puțin ulei sau unt și se tapetează cu făină. Se toarnă în tavă jumătate din compoziție, se presară pe deasupra cubulețele de rahat și apoi se toarnă restul de compoziție netezind frumos suprafața.

Se pune prăjitura la cuptor și se lasă să se rumenească puțin. Se lasă să se răcească și cu un cuțit (cu lama umezită în apă) se taie prăjitura în tavă în dreptunghiuri mici (sau o altă formă dorită). Se așază bucățelele de prăjitură pe platoul de servit și se pudrează cu zahăr vanilat.

Se servește prăjitura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel