Dacă vrei un desert inedit, îți recomandăm această prăjitură cu rahat, din perioada 1929-1948.
Ingrediente
- 12 albușuri
- Puțină sare
- 12 linguri zahăr pudră
- 6 linguri făină
- 1 lămâie
- 250 g rahat
- puțin ulei sau unt
- puțină făină
- puțin zahăr pudră vanilat
Cum se prepară
Cu ajutorul unui mixer se bat albușurile spumă (se adaugă și puțină sare pentru a obține o spumă fermă). Se adaugă în spuma de albușuri, puțin câte puțin, zahărul pudră, făina, coaja rasă și zeama de la o lămâie, continuând să amestecăm cu mixerul, potrivit reteteistorice.ro Separat, se taie rahatul cubulețe care apoi se dau prin făină.
Se unge o tavă cu puțin ulei sau unt și se tapetează cu făină. Se toarnă în tavă jumătate din compoziție, se presară pe deasupra cubulețele de rahat și apoi se toarnă restul de compoziție netezind frumos suprafața.
Se pune prăjitura la cuptor și se lasă să se rumenească puțin. Se lasă să se răcească și cu un cuțit (cu lama umezită în apă) se taie prăjitura în tavă în dreptunghiuri mici (sau o altă formă dorită). Se așază bucățelele de prăjitură pe platoul de servit și se pudrează cu zahăr vanilat.
Se servește prăjitura.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News