Prăjitura cu vișine este desertul sezonului. Se prepară foarte ușor și este iubită de toată lumea. Iată rețeta.
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 5 linguri pline cu zahăr
- 6 linguri pline cu făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 gr vişine fără sâmbure
- 1 praf sare
Cum se prepară
Albuşurile se bat spumă cu sare. Adăugăm treptat zahărul şi mixăm încontinuu până se dizolvă complet. Gălbenuşurile le mixăm 1 minut cu zahărul vanilat, scrie desertdecasa.ro. Peste gălbenuşuri adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecăm uşor. Adăugăm treptat făina şi amestecăm uşor, de jos în sus, până se încorporează complet.
Adăugăm compoziţia formată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi întindem într-un strat uniform. Adăugăm vişinele în compoziţie – din loc în loc, pe toată suprafaţa prăjiturii. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 15-20min, până devine auriu. Se lasă să se racesca complet apoi se porţionează.
Și, ca bonus, poți încerca și rețeta de pandișpan cu zmeură.
Ingrediente
8 ouă
4 linguri ulei
250 g zahăr
un praf sare
250 g făină
300-400 g de zmeură
zahăr pudră pentru servit
Cum se prepară
Albușurile se mixează cu un praf de sare și, când începe să se formeze spumă, se toarnă zahărul. Se continuă mixarea aproximativ 10 minute, până ce se obține o spumă fermă, potrivit retetepractice.ro. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, se amestecă, se toarnă uleiul, apoi se pune și făina și se amestecă ușor cu un tel.
Se toarnă aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt, se așază deasupra zmeura, și se coace 25-30 de minute. După răcire se taie și se servește cu zahăr pudră deasupra
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News