Prăjitura cu zmeură și biscuiți este ideală în zilele călduroare sau dreptu surpriză cei mici. Este răcoroasă și mult mai sănătoasă decât dulciurile din comerț. Iată cum se prepară această rețetă fără coacere.
Ingrediente
Primul blat: 250 g biscuiţi măcinaţi mărunt, 80 g unt topit, două linguri miere
Crema: 5 linguri dulceaţă de zmeură, 250 ml frişcă lichidă, 100 ml suc de zmeură, 10 g gelatină
Al doilea blat: 150 g biscuiţi, zmeură, sirop de zmeură
Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Blatul din partea de jos a tortului. Mărunţește biscuiţii bine, apoi topește untul, pe care îl amesteci cu mierea. Toarnă compoziția obținută peste biscuiţi şi amestecă până când ingredientele se omogenizează complet, apoi pune-le într-o formă rotundă de tort (25 cm) cu inel detaşabil.
Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Presează bine biscuiţii cu o lingură până când obţii un blat pe care trebuie să îl pui la frigider 20 de minute. Între timp, poţi pregăti crema. Hidratează gelatina în apă rece, topeşte-o apoi la bain marie şi mixeaz-o împreună cu frişca, până când compoziţia devine consistentă.
Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Adaugă peste gelatină siropul şi dulceaţa, amestecând uşor cu o lingură. Toarnă crema în formă, peste blat. Apoi, rupe bucăţi mai mari biscuiţii şi aşază-le pentru a forma un al doilea blat. Ornează tortul cu zmeură şi cu topping din sirop de zmeură şi lasă-l la rece cel puţin 3 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu