Prăjitura Dalia poate reprezenta un adevărat deliciu în perioada postului. Se prepară destul de ușor și este delicios.
Publicitate
Ingrediente
1 kg mere roşii
1 baton scorţişoară
200 g zahăr
100 g margarină
2 pliculete zahăr vanilat
Pentru blat
200 g margarină
400 g făină
1 praf sare
50 g drojdie
100 ml apă minerală
coaja de la 1-2 lămâi
Pentru ornat
100 g fulgi nucă de cocos
ornamente de ciocolată de post
frunzuliţe de mentă
Cum se prepară
Se cerne făina. Separat, se topeşte margarina şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Drojdia se dizolvă cu puţină apă minerală şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe, potrivit retete.unica.ro. Peste făina cernută se adaugă maiaua, coaja rasă de la o lămâie, un praf de sare şi se frământă. Se toarnă margarina topită, puţin câte puţin, până se încorporează toată cantitatea.
Aluatul obţinut se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute lângă o sursă de căldură. În acest timp, se curăţă merele, se taie felii potrivite şi se aranjează într-o tavă tapetată cu margarină şi zahăr. Peste mere, se presară cantitatea de zahăr, vanilia, coaja de lămâie şi scorţişoara şi se bagă în cuptor. După ce s-au copt, se scot şi se pun deoparte.
Între timp, se întinde aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se coace la foc potrivit. Cu 15 minute înainte de a scoate tava de la cuptor, se aşază merele coapte peste foaie şi se mai lasă puţin la foc mic. După ce s-a copt, se lasă câteva minute la răcit, apoi se pudrează cu fulgi de cocos şi se ornează cu frunze de mentă şi ornamente de ciocolată de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News