Prăjitura Oana este nemaipomenit de bună, dacă vrei să prepari ceva dulce, de casă. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente:
Foi:
200g făină
100g unt
100g zahăr pudră
1 linguriță amoniac
1 ou
1 lingură cacao
2 linguri lapte
Blat:
6 albușuri
170g zahăr
1 zahăr vaniliat
100g făină
150g rahat tăiat bucățele
150g nucă prăjită și măcinată
Cremă:
6 gălbenușuri
150g zahăr
1 lingură apă
250g unt
2 plicuri zahăr vaniliat
Glazură
150g ciocolată de menaj
50g unt
opțional nuci tocate sau fistic
Mod de preparare prăjitura Oana
Pentru foi, amestecă toate ingredientele și fă două foi pe care le coci pe fundul tăvii la foc potrivit. Se coc foarte repede, cam 3-4 minute. Când devin maronii pe margini sunt gata.
Pentru blat, bate albușurile bine, apoi adaugă zahărul treptat și mixează până acesta se topește. Adaugă făină lingură cu lingură, apoi nuca și la sfârșit rahatul (tăiat cu un cuțit trecut prin făină).
Coace blatul în tava tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute, la foc mic, potrivit bucataras.ro.
Pentru cremă, freacă gălbenușurile cu zahărul și o lingură de apă, pe baie de aburi până se îngroașă. Când se răcește, adaugă treptat untul și zahărul vaniliat. Mixează bine.
Pune foaie, cremă, blat, cremă, foaie și apoi glazură de ciocolată (topește ciocolata împreună cu untul la foc mic sau pe baie de aburi).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu