Prăjitură de casă pentru weekend. Ai nevoie de 4 ouă, 200 g de brânză și 120 g de zahăr

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Această prăjitură de casă este perfectă pentru weekend. Ai nevoie de 4 ouă, 200 g de brânză de vaci și 120 g de zahăr. Iată rețeta completă.

Ingrediente pentru aluat

120 g făină
4 bucăți ouă
1/3 linguriță sare
120 g zahăr
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru cremă

200 g brânză de vaci
120 g zahăr pudră
250 ml frișcă lichidă 33%

Vezi și: Prăjitura preferată a norvegienilor. Rețeta este senzațională!

Cum se prepară

Într-un bol bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul. Separat în alt bol amestecați făina cernută cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Adăugați amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr și amestecați bine, până la omogenizare, potrivit savuros.info. Turnați compoziția obținută într-o tavă pătrată cu dimensiunea (20x20cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 30 de minute. Apoi scoateți blatul pe un suport de sârmă și-l lăsați să se răcească complet. După ce blatul s-a răcit îl tăiați în doua foi egale.

Preparați crema: amestecați brânza cu zahărul pudră cu ajutorul mixerului (dacă aveți brânza mai uscată, atunci amestecați-o în robotul de bucătărie, pentru a obține o cremă fină). Amestecați până obțineți un amestec suficient de omogen. Bateți frișca rece până devine fermă, apoi adăugați amestecul de brânză și amestecați din nou.

Asamblați prăjitura: puneți o foaie de blat pe farfurie și distribuiți 2/3 din cantitatea totală de cremă. Acoperiți cu celălalt blat și distribuiți crema rămasă. Dați tortul la rece pentru cel puțin 5 ore sau cel mai bine peste noapte. Decorați cu cacao și savurați cu plăcere.

Vezi și: Tortul "Veverița". Prăjitura cu blat pufos și cremă fină pentru momente speciale: Rețeta

BONUS: Prăjitură rapidă cu nucă și cacao

Ingrediente

400 g făină 

200 g zahăr

1 praf de copt

2 linguri de cacao

250 g unt

2 ouă

300 ml de lapte

o cană de nuci

2 mere

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia nucilor şi a merelor, într-un castron, potrivit bucatarianoastra.online. Punem în tavă hârtie de copt sau ungem cu unt şi presărăm făină. Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi mici. Transferaţi aluatul în tavă. Se presară cu nuci şi mere. Se coace la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.

Vezi și: Prăjitura "Far Breton". Desertul rafinat cu prune. Rețeta fabuloasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel