Această prăjitură de casă este perfectă pentru weekend. Ai nevoie de 4 ouă, 200 g de brânză de vaci și 120 g de zahăr. Iată rețeta completă.
Ingrediente pentru aluat
120 g făină
4 bucăți ouă
1/3 linguriță sare
120 g zahăr
1 linguriță zahăr vanilat
1 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru cremă
200 g brânză de vaci
120 g zahăr pudră
250 ml frișcă lichidă 33%
Vezi și: Prăjitura preferată a norvegienilor. Rețeta este senzațională!
Cum se prepară
Într-un bol bateți ouăle cu ajutorul unui mixer și adăugați treptat zahărul. Separat în alt bol amestecați făina cernută cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Adăugați amestecul de făină în amestecul de ouă bătute cu zahăr și amestecați bine, până la omogenizare, potrivit savuros.info. Turnați compoziția obținută într-o tavă pătrată cu dimensiunea (20x20cm) tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 30 de minute. Apoi scoateți blatul pe un suport de sârmă și-l lăsați să se răcească complet. După ce blatul s-a răcit îl tăiați în doua foi egale.
Preparați crema: amestecați brânza cu zahărul pudră cu ajutorul mixerului (dacă aveți brânza mai uscată, atunci amestecați-o în robotul de bucătărie, pentru a obține o cremă fină). Amestecați până obțineți un amestec suficient de omogen. Bateți frișca rece până devine fermă, apoi adăugați amestecul de brânză și amestecați din nou.
Asamblați prăjitura: puneți o foaie de blat pe farfurie și distribuiți 2/3 din cantitatea totală de cremă. Acoperiți cu celălalt blat și distribuiți crema rămasă. Dați tortul la rece pentru cel puțin 5 ore sau cel mai bine peste noapte. Decorați cu cacao și savurați cu plăcere.
Vezi și: Tortul "Veverița". Prăjitura cu blat pufos și cremă fină pentru momente speciale: Rețeta
Ingrediente
400 g făină
200 g zahăr
1 praf de copt
2 linguri de cacao
250 g unt
2 ouă
300 ml de lapte
o cană de nuci
2 mere
Cum se prepară
Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia nucilor şi a merelor, într-un castron, potrivit bucatarianoastra.online. Punem în tavă hârtie de copt sau ungem cu unt şi presărăm făină. Curăţaţi merele şi tăiaţi-le în cuburi mici. Transferaţi aluatul în tavă. Se presară cu nuci şi mere. Se coace la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.
Vezi și: Prăjitura "Far Breton". Desertul rafinat cu prune. Rețeta fabuloasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News