Chef Florin Dumitrescu a explicat cum se pregătește un desert special pentru perioadele în care postim, dar și pentru vegetarieni.
Prăjitura de post cu mălai, aromatizată cu portocală, este un preparat pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicios.
Pentru blat:
100 g mălai
200 g făină albă
150 g zahăr pudră
o linguriță praf de copt
bicarbonat de sodiu
300 ml lapte de migdale
o portocală
Pentru sirop:
sucul de la o portocală
4 lingurițe de zahăr
Punem într-un bol făina și mălaiul cernute, zahărul pudră, praful de copt, bicarbonatul, laptele de migdale. Se amestecă ingredientele bine. În timp ce omogenizați compoziția, adăugați coaja rasă de la o portocală.
Mai departe, compoziția rezultată se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ține la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, pentru 25 – 30 de minute.
Cât timp prăjitura este în cuptor, pregățiți siropul, amestecând într-o crăcioară, pe foc, zahărul cu sucul unei portocale până la topirea completă a acestuia, notează unica.ro. După coacere, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă două minute până să o scoateți din tavă. Blatul se însiropează cât este fierbinte.
La sfârșit, se ornează cu câteva feliuțe de portocală.
Un nou cooking show va fi prezentat de Irina Fodor. „Chefi fără limite” este un format original, care va fi filmat în această toamnă în insulele grecești. Fiecare episod le va dezvălui telespectatorilor preparate tradiționale, preparate originale cu savoare elenă, locuri superbe și aventură cât cuprinde. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu vor coordona fiecare câte o echipă, miza fiind aceea de a demonstra că un bucătar pasionat se poate descurca în orice condiții și că își poate depăși limitele. Obișnuiți cu confortul propriei bucătării sau cu cămări bine aprovizionate, concurenții vor fi nevoiți de multe ori să își procure singuri ingredintele sau ustensilele, lucru ce va duce întreaga competiție la un alt nivel.
Cei trei chefi vor fi și ei nevoiți să iasă din bucătărie și să se alăture concurenților pentru ca echipa lor să iasă câștigătoare în anumite confruntări. „Eu sunt obișnuit cu aventura, m-am reîmprietenit cu ea acum ceva vreme, iar dacă o combin și cu bucătăria... cred că o să iasă ceva foarte tare! Sunt curios cum se vor descurca și colegii mei, abia aștept să-i văd!”, a declarat chef Bontea.
„Eu le-am tot vorbit colegilor mei despre călătorii, știu deja că sunt îndrăgostit de Grecia, așa că să gătesc și să văd cele mai frumoase insule grecești este pentru mine competiția perfectă”, a declarat chef Scărlătescu.
„Intrăm într-o competiție cu șanse egale. Pentru oamenii de acolo suntem și noi niște concurenți, pentru că nu ne cunosc, nu au auzit de noi. Așa că va trebui să luptăm pentru fiecare probă, fiecare avantaj. Asta va fi taaaare interesant!”, spune chef Dumitrescu.
Noul cooking show va fi prezentat de Irina Fodor, care va avea alături și un co-prezentator, ce va povesti în detaliu despre specificul locului, mâncărurile și ingredientele pentru care este renumit. „Când crezi că aventura a luat sfârșit, afli că se coace una și mai și! Cam asta a fost starea mea când am aflat despre “Chefi fără limite”. Primul gând a fost de regret că mi-am desfăcut bagajul, pentru că mi-ar fi fost mai simplu dacă lăsam lucrurile în troller, așa cum erau. Pe de altă parte, m-am bucurat tare mult că ne reluăm ritmul plin de adrenalină așa de repede, pentru că nu mă așteptam la încă o călătorie. O să explorăm Grecia și insulele ei la pas, cu barca, cu bacul, cu mașina și nu m-aș mira chiar înot, mai ales în cazul chefilor și al echipelor lor. O să descoperiți, alături de noi, frumusețea necunoscută a acestei țări, cultura ei culinară deosebit de bogată și o să trăiți o aventură care nu seamănă cu ce ați mai văzut până acum.”, a declarat Irina Fodor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu