În Postul Paștelui, deserturile sunt printre cele mai căutate, iar gospodinele născocesc tot felul de variante, astfel încât să nu calce strâmb. Un dulce de post, ieftin și simplu de pregătit, este prăjitura de foi cu sos de roșii. Rețeta maicilor de la Mănăstirea Ghighiu este extrem de ușoară.
Pentru foi
11 linguri ulei
11 linguri zahăr
11 linguri suc de roşii
o jumătate de linguriţă de bicarbonat
Pentru cremă
1 pachet de margarină
1 pachet de cremă de prăjituri 1 cană de zahăr
250 g apă
1 pachet de praf de lămâie
nucă de cocos
Se amestecă uleiul cu zahărul, cu făina, cu sucul de roşii şi bicarbonatul până se formează o cocă, din care se întind patru foi. Acestea se coc pe fundul tăvii la foc redus, scrie crestinortodox.ro.
Pentru cremă, se amestecă ingredientele, la foc mic, după care să dă la răcit şi se ung foile. Deasupra se ornează cu o glazură obţinută din 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de apă, 1 esenţă de vanilie, peste care se presară nucă de cocos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu