Prăjitura de post fără coacere poate reprezenta un desert delicios și rapid, dacă adori merele și budinca. Iată cum se prepară.
700 g biscutiţi populari
2 kg mere
500 g zahăr
4 plicuri de budincă de vanilie
1200 ml apă
6 plicuri de zahăr vanilat
3 linguriţe scortişoară măcinată
o esenţă rom
Vezi și: Truc genial pentru o mămăligă fără cocoloașe. Secretul gospodinelor desăvârșite
Se caramelizează zahărul, se stinge cu un litru de apă şi se lasă să dea în clocot. Apoi se curăţă merele şi se taie cubuleţe. Se pun în apă şi se lasă să fiarbă împreună cu scorţişoara, zece minute. Vanilia se amestecă cu 200 ml apă, apoi se pune peste mere şi se lasă să fiarbă până se leagă bine şi se îngroaşă puţin compoziţia. La sfârşit, se adaugă esenţa de rom.
Se tapetează o tavă cu folie, se aşează biscuiţii, apoi se pune un strat de mere, apoi iar biscuiţi şi mere şi un al treilea strat de biscuiţi şi de compoziţie de mere. Prăjitura se bagă la rece câteva ore.
Vezi și: Smântână de post. Cum se prepară. Gata în 3 minute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu