Vă prezentăm o reţetă de prăjitură de post. Este foarte uşor de preparat şi este delicioasă. Toată lumea trebuie să o încerce.
2 kilograme de mere
1 cană de făină
1 cană de zahăr
1 cană de griş
Un pliculeţ de praf de copt
Vahăr vanilat
Esenţă de rom
100 de grame de miez de nucă
Scorţişoară
Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să daţi merele prin răzătoare. Amestecaţi merele cu scorţişoara, nuca, zahărul vanilat şi esenţa de rom.
Într-un alt bol, se pune făina, grişul, praful de copt şi se amestecă.
Se pune hârtie de copt într-o tavă şi se adaugă jumătate din compoziţia cu făină şi jumătate din compoziţia cu mere, apoi cealată jumătate de compoziţie cu făină, iar la final se adaugă merele rămase. Se introduce tava la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu