Dacă vrei ceva dulce în weekend, îți oferim o idee. Această prăjitură va fi o surpriză pentru toată lumea.
Ingrediente
Pentru aluat:
3 căni de făină
1 cană de zahăr
1 cană de unt (sau margarină)
1 ou
1 linguriță de praf de copt
Pentru umplutură:
3-4 mere mari, curățate și tăiate în felii subțiri
sucul de la jumătate de lămâie
2 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
Cum se prepară
Într-un castron mare, amestecați făina și praful de copt. Adăugați untul tăiat în cuburi și amestecați până obțineți un amestec nisipos. Adăugați oul și amestecați până când se formează un aluat omogen. Împărțiți aluatul în două părți: una mai mare pentru partea de jos și una mai mică pentru partea de deasupra.
Într-un castron separat, amestecați feliile de mere cu sucul de lămâie, zahărul brun și scorțișoara. Lăsați amestecul deoparte pentru câteva minute pentru a se macera și a-și elibera aromele. Întindeți bucata mai mare de aluat într-o tavă de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt. Asigurați-vă că acoperiți baza și marginile tavii. Puneți amestecul de mere pe baza de aluat, nivelându-l uniform.
Răspândiți bucata mai mică de aluat peste umplutură, puteți să o tăiați în benzi și să creați un model în stil fagure sau să acoperiți prăjitura în întregime.Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul de deasupra devine auriu.
După ce s-a răcit ușor, tăiați prăjitura în pătrate sau bucăți potrivite. Opțional, pudrați prăjitura cu zahăr pudră înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News