Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește un desert delicios. Este vorba despre o rețetă cu fructe de sezon.
250 gr vișine fără sâmburi
aprox. 10 caise
8 ouă
8 linguri de făină
8 linguri de ulei
12 linguri de zahăr
1 praf de sare
vanilie150 gr
unt cu 82% grăsime, topit
350 gr biscuiți
Pregătim baza prăjiturii din unt topit cu biscuiți pisați pe care o așezăm la baza unei tăvi de 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la rece pentru aproximativ 15 minute. În acest timp, pornim cuptorul la 180 de grade și ne apucăm de pregătit fructele și compoziția de pandișpan.
Pentru a pregăti blatul de pandișpan, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi cu zahărul adăugat treptat. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și vanilia, apoi încorporăm cu grijă bezeaua de albușuri, adăugată lingură cu lingură. Vom amesteca compoziția cu ajutorul unei spatule.
Scoatem tava cu baza de biscuiți de la rece și întindem compoziția de pandișpan. Punem vișinele din loc în joc. Deasupra pandișpanului, așezăm jumătăți de caise.
Coacem prăjitura pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, potrivit a1.ro, dar nu uităm de testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească și, la final, o pudrăm cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu