Prăjitură delicioasă cu fructe de sezon. Nu ai mai încercat așa ceva! E rețeta unui bucătar

Rețete
Rețete

Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește un desert delicios. Este vorba despre o rețetă cu fructe de sezon.

Ingrediente pentru prăjitură

250 gr vișine fără sâmburi

aprox. 10 caise

8 ouă

8 linguri de făină

8 linguri de ulei

12 linguri de zahăr

1 praf de sare

vanilie150 gr

unt cu 82% grăsime, topit

350 gr biscuiți

Mod de preparare

Pregătim baza prăjiturii din unt topit cu biscuiți pisați pe care o așezăm la baza unei tăvi de 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la rece pentru aproximativ 15 minute. În acest timp, pornim cuptorul la 180 de grade și ne apucăm de pregătit fructele și compoziția de pandișpan.

Pentru a pregăti blatul de pandișpan, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm spumă, mai întâi presărate cu sare, apoi cu zahărul adăugat treptat. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și vanilia, apoi încorporăm cu grijă bezeaua de albușuri, adăugată lingură cu lingură. Vom amesteca compoziția cu ajutorul unei spatule.

Scoatem tava cu baza de biscuiți de la rece și întindem compoziția de pandișpan. Punem vișinele din loc în joc. Deasupra pandișpanului, așezăm jumătăți de caise.

Coacem prăjitura pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, potrivit a1.ro, dar nu uităm de testul cu scobitoarea.

După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească și, la final, o pudrăm cu zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel