Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o prăjitură cu nucă delicioasă.
10 ouă
500 gr zahăr pudră
200 gr nucă măcinată
200 gr zahăr tos
250 gr unt cu 82% grăsime
500 ml lapte
2 fiole esență de vanilie
coajă de lămâie
4 linguri de făină
sare
Pentru cele două blaturi, se mixează albușurile, presărate cu sare, până devin spumoase. Se adaugă zahărul, treptat, și se mixează până când se topește zahărul. Se adaugă apoi miezul de nucă măcinat fin și se împarte compoziția în două. Se coc timp de 15 minute cele două blaturi în cuptorul încălzit la 180 de grade.
Pentru cremă, peste gălbenușuri se adaugă puțină sare, zahărul, făina și laptele. Se omogenizează compoziția și o fierbem amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă, potrivit a1.ro. O lăsăm să se răcească, apoi o spumăm împreună cu untul moale și adăugăm esența de vanilie, precum și coaja de lămâie răzuită.
Întindem crema între foile de bezea și o lăsam la rece pentru cel puțin o oră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu