Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se prepară o prăjitură delicioasă.
Prăjitura este, de fapt, un pandișpan deosebit, cu multe căpșuni proaspete.
8 ouă
8 linguri de unt cu 82% grăsime
1 praf de sare
8 linguri de zahăr pudră
8 linguri făină
250 gr căpșuni
250 gr frișcă bătută
Se separă albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă clasică de pandișpan. Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se va obține o bezea cristalină.
Gălbenușurile se presară cu puțină sare și se mixează cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, până devin spumoase. Apoi se adaugă untul topit, se omogenizează compoziția și se adaugă bezeaua de albușuri. La final, și făina.
Compoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. Se pun căpșuni din loc în loc.
Blatul de pandișpan cu căpșuni se coace pentru 30 de minute la 170 de grade.
Se lasă la răcit, se decorează cu frișcă bătută și căpșuni și se mai lasă la rece pentru o oră, potrivit a1.ro.
Sfatul lui Vlăduț este ca la prepararea oricărui pandișpan cu fructe zemoase să se tapeteze tava la bază cu biscuiți sfărâmați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu