Prăjitura "Despacito", un desert fabulos. Cei dragi o vor devora - REȚETA

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

"Des-pa-cito!" Aceasta va fi reacţia celor dragi când le vei aşeza în faţa ochilor această minunată prăjitură. Va fi devorată pe loc! Iată rețeta.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

Blat:

5 buc ouă
180 g făină
150 g zahăr
50 ml ulei
după gust esență de rom
30 g cacao
5 g praf de copt

Cremă:

3 buc ouă
350 ml lapte
150 g zahăr
80 g făină
după gust esență de vanilie
350 g fructe de pădure

Vezi și: Cum faci BACLAVALE. Cel mai bun DESERT TURCESC

Glazură:

200 g ciocolată albă
50 g unt
3 linguri apă

Cum se prepară

Mixăm ouăle împreună cu zahărul până când își vor tripla volumul și se vor deschide la culoare, potrivit cookpad.com. Adăugăm treptat uleiul și esența de rom. Amestecăm cu o spatulă. Cernem prin sită făina împreună cu praful de copt și cacaoa și le încorporăm treptat în aluat. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute. După ce se va răci îl tăiem orizontal în două foi aproximativ egale.

Mixăm ouăle împreună cu zahărul și esența de vanilie până când acesta se topește. Adăugăm făina și laptele. Amestecăm totul foarte bine. Dăm pe foc compoziția și amestecăm până se îngroașă. După o lăsăm la rece.

Vezi și: Plăcintă țărănească. Cea mai bună gustare! Rețeta pentru români

Topim pe foc ciocolata împreună cu untul și turnăm în compoziție apa iar glazura este gata. Asamblăm prăjitura. După ce întindem crema, presărăm un strat de fructe de pădure. Glazurăm prăjitura și o decorăm. O lăsăm la rece 2 ore, apoi o

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel