"Des-pa-cito!" Aceasta va fi reacţia celor dragi când le vei aşeza în faţa ochilor această minunată prăjitură. Va fi devorată pe loc! Iată rețeta.
Ingrediente
Blat:
5 buc ouă
180 g făină
150 g zahăr
50 ml ulei
după gust esență de rom
30 g cacao
5 g praf de copt
Cremă:
3 buc ouă
350 ml lapte
150 g zahăr
80 g făină
după gust esență de vanilie
350 g fructe de pădure
Vezi și: Cum faci BACLAVALE. Cel mai bun DESERT TURCESC
Glazură:
200 g ciocolată albă
50 g unt
3 linguri apă
Cum se prepară
Mixăm ouăle împreună cu zahărul până când își vor tripla volumul și se vor deschide la culoare, potrivit cookpad.com. Adăugăm treptat uleiul și esența de rom. Amestecăm cu o spatulă. Cernem prin sită făina împreună cu praful de copt și cacaoa și le încorporăm treptat în aluat. Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute. După ce se va răci îl tăiem orizontal în două foi aproximativ egale.
Mixăm ouăle împreună cu zahărul și esența de vanilie până când acesta se topește. Adăugăm făina și laptele. Amestecăm totul foarte bine. Dăm pe foc compoziția și amestecăm până se îngroașă. După o lăsăm la rece.
Vezi și: Plăcintă țărănească. Cea mai bună gustare! Rețeta pentru români
Topim pe foc ciocolata împreună cu untul și turnăm în compoziție apa iar glazura este gata. Asamblăm prăjitura. După ce întindem crema, presărăm un strat de fructe de pădure. Glazurăm prăjitura și o decorăm. O lăsăm la rece 2 ore, apoi o
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu