Această prăjitură simplă este extraordinară. Se prepară rapid, foarte ușor, iar cei dragi te vor felicita.
Ingrediente
3 ouă mari
200 g zahăr
150 g făină
3 mere
Cum se prepară
Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina și amestecăm foarte bine. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem merele felii, potrivit kiloretete.ro. Așezăm merele peste aluat iar pe deasupra adăugăm aluatul rămas. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 50 de minute. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Vezi și: Prăjitura 7 pahare. Ai nevoie de 8 ingrediente: Se amestecă totul și se pune în tavă
BONUS: Prăjitură simplă cu cana
Ingrediente:
- o cană de făină, mai îndesată
- o cană de gris fin
- o cană de zahăr
- o cană de nucă măcinată mărunt
- o jumătate de cană de bucăţele de ciocolată. Aceasta este opţionala.Dacă nu aveţi o puteţi omite
- o jumătate de linguriţă de sare
- un plic de praf de copt, adică 10 g
- o linguriţă cu vârf de cafea solubilă – se poate înlocui cu aromă de cafea
- o cană de lapte
- o cană de ulei
*o cană de 300 ml
Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Compoziţia
Alegeţi un castron foarte încăpător. În el adăugaţi pe rând:
- o cană de făină mai îndesată
- o cană de griș fin
- o cană de zahăr - puteţi să amestecaţi aici şi zahăr vanilat.
- cană de nucă măcinată mărunt sau alune măcinate/migdale
- o jumătate de linguriţă de sare
- 10 g de praf de copt
- o linguriţă plină de cafea solubilă
- opţional bucăţele de ciocolată amăruie.
Cum se prepară
Amestecăm bine toate aceste ingrediente uscate. Acum adăugăm ingredientele lichide. O cană de lapte, care poate fi înlocuită cu lapte vegetal, în caz că vreţi să faceţi prăjitură de post, şi o cană de ulei de floarea soarelui sau de rapiță, potrivit retetelemihaelei.com. Dacă vreţi să mai plusaţi cu ceva arome, acum este momentul. Amestecaţi totul foarte bine, un minut două, sau până când compoziţia devine mai consitenta cum vedeţi aici la mine.
Pregătiţi o tavă pentru cuptor tapetata cu hârtie de copt. Aceasta tavă are dimensiunile de 25X30 cm. Transferaţi compoziţia în tavă şi nivelaţi. Puneţi pe deasupra nucă măcinată şi fulgi de ciocolată, şi daţi la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 minute. După coacere lăsaţi-o să se răcească complet înainte să o tăiaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu