Prăjitura DOBOȘ cu 4 foi, ca la mama acasă. Răsfăț DELICIOS atunci când vrei ceva dulce

sursă foto Facebook
sursă foto Facebook

Prăjitura Doboș este un desert fin, extrem de delicios, cu un gust demențial. Se topește în gură. 

Ingrediente pentru foi

1 pliculeț drojdie uscată
150 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g margarină (un pachet)
2 ouă
750 g făină 000

Ingrediente pentru umplutură

600 g gem de caise
350 g nucă macinata
120 g zahar
Ingrediente pentru glazură
200 g ciocolată neagră 
4 linguri lapte
6 linguri ulei 

Mod de preparare

Amestecă laptele călduț cu drojdia și o lingură de zahăr. Dă deoparte compoziția. Într-un vas separat, combină făina cu restul de zahăr, ouăle și margarina. Frământă bine, apoi adaugă maiaua. Continuă să frămânți pentru 10-12 minute, până obții un aluat fin.

Treci la umplutură. Amestecă gemul, nuca și zahărul, până obții o pastă omogenă. Unge o tigaie cu margarină și împarte aluatul în patru părți egale. Întinde o foaie cât mai subțire, dar nu încât să se rupă. Ruleaz-o pe făcăleț și pune-o în tavă. Întinde o treime din umplutură pe deasupra. Apoi întinde următoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura și tot așa, până ce obții patru foi suprapuse, cu trei straturi de umplutură. Lipește capetele foilor între ele și înțeapa foaia de sus cu o furculiță în câteva locuri.

Lasă prăjitura la crescut, acoperită cu un prosop de bucătărie, timp de o oră, apoi bag-o la cuptor timp de 35 de minute, la 170 grade. La final, scoate prăjitura din cuptor, întoarce-o cu susul în jos, folosind o a doua tavă, și las-o puțin să se răcească. Glazurează prăjitura topind ciocolata cu uleiul și laptele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel