Dacă vrei să te răsfeți cu ceva bun în weekend, poți încerca prăjitura "Duminică". Iată rețeta...
Ingrediente
Aluat:
400 gr făină
200 ml lapte
1 pliculeț vanilie
50 gr zahăr
40 gr unt
1 ou
½ drojdie proaspătă
Glazură:
150 gr zahăr pudră
2 linguri cacao
câteva picături esență de vanilie
fulgi de ciocolată
miez de nucă
Umplutura:
ciocolată topită sau finetti/gem de căpșune/gem de piersici sau alte gemuri după preferințe
Cum se prepară
Aluat:
Laptele se încălzește puțin și se dizolvă drojdia în el. Făina se cerne și se pune într-un bol mai mare, adăugând untul, zahărul, oul și laptele. Se amestecă bine până se încorporează ingredientele.Se lasă la dospit (să crească aluatul) aproximativ o oră.
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius, iar tava se tapetează cu hârtie de copt.
După ce aluatul a crescut, se împarte în 8 părți egale și se formează pâinișoare. Acestea se așează în tavă, una lângă alta, în formă de cerc, iar deasupra se ung cu gălbenuș de ou.Se lasă la copt aproximativ 30 de minute și se face testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă sunt coapte, scrie alafelis.com.Se scot din cuptor și se lasă la răcit.
Glazura:
Cele 200 gr de zahăr pudră se împart în două. 100 gr de zahăr pudră se pun într-o cratiță împreună cu 2 linguri de apă și esența de vanilie. Se pune pe foc amestecul și se amestecă până devine o pastă albă. Cealaltă jumătate de zahăr, adică 100 gr, se pun într-o cratiță și se adaugă 2 linguri de apă și 2 linguri de cacao. Se pune totul pe foc și se amestecă până devine pastă.
Se umple interiorul pâinicilor cu gem/finetti cu ajutorul unui poș.
Deasupra se pune glazura. Pe jumătate din pâinici se pune glazura albă, iar pe cealaltă jumătate se pune glazura de cacao. Deasupra se ornează cu fulgi de ciocolată și miez de nucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News