Prăjitura "Far Breton" este perfectă pentru începutul de săptămână. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
– 3 ouă
– 100 g de zahăr
– 1 priză de sare
– 1 pahar de făină
– 1/4 pahar de stafide
– 300 ml de lapte
– 1/4 linguriță de extract de vanilie
– 5 linguri de unt
– 1 pahar de prune uscate
– 1 pahar de ceai negru
Cum se prepară
Amestecați cu ajutorul blenderului: ouăle, laptele, extractul de vanilie, sarea, untul topit și zahărul, presărați treptat făina cernută. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 3 ore sau peste noapte, bucatarul.eu. Spălați stafidele și prunele uscate și turnați deasupra ceaiul fierbinte concentrat. După ce ceaiul se va răci la temperatura camerei, acoperiți fructele uscate cu capac și lăsați-le să se infuzeze timp de 30 de minute.
Scoateți aluatul din frigider, bateți-l ușor și turnați-l într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Distribuiți uniform stafidele și prunele uscate (scoase din ceai). Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți-o timp de 50-60 de minute. Faceți testul scobitorii. Presărați prăjitura cu zahăr pudră și serviți-o cu o bilă de înghețată.
BONUS: Prăjitură cu budincă
Ingrediente
1 l de apă
2 plicuri de nescafe 2 în 1
200 g zahăr brun
200 g de făină
Crema
1 l de lapte
2 pungi de budincă de vanilie
12 linguri zahăr
170 g unt
150 ml de frişcă
Glazura
150 g de ciocolată
4 linguri de lapte
2 linguri de ulei
50 g unt
Vezi și: Prăjitura "10 minute". Se prepară extrem de ușor! Ideală pentru cafeaua de dimineață
Cum se prepară
Se amestecă apă cu zahăr şi apoi se fierbe. Odată ce apa începe să fiarbă, adăugaţi cafeaua. Se amestecă şi apoi se adaugă treptat făina. Puneţi în tavă hârtie de copt şi turnaţi amestecul fierbinte în foaia de copt, scrie bucatarianoastra.online. Se toarnă 800 ml lapte fiert în oală. Adăugaţi zahărul şi amestecaţi.
Amestecaţi laptele rămas cu pudra de budincă. Când laptele începe să fiarbă, adăugaţi amestecul de cremă şi amestecaţi puternic. Crema este gata când obţinem o structură densă şi netedă. Scoateţi crema de pe foc şi lăsaţi-o să se răcească. Acoperiţi vasul cu folie alimentară.
După răcire, adăugaţi untul şi frişca. Se amestecă bine până când totul se omogenizează. Aplicaţi crema peste aluat. Topiţi untul într-o baie de aburi pentru glazură. Adăugaţi ciocolata şi amestecaţi bine. La final, adăugaţi laptele şi uleiul şi amestecaţi bine până se omogenizează.
Se toarnă glazura peste un strat de cremă. La final, păstraţi prăjitura în frigider pentru câteva ore. Puteţi acoperi cu cacao pentru decorare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu