Dacă nu vrei să stai mult în bucătărie și nici măcar nu este punctul tău forte gătitul, această rețetă îți va pica la fix. Iată cum poți face rapid o prăjitură fără coacere...
Ingrediente
- 2 pachete budincă (se poate folosi una cu vanilie și una cu ciocolată)
- 1 litru de lapte (500 ml pentru fiecare budincă în parte)
- 6 linguri de zahăr (câte 3 pentru fiecare praf de budincă)
- 400g biscuiți cât mai simpli cu putință
- 5-6 banane (în funcție de cât de mari sunt)
Cum se prepară
Se pune un rând de biscuți în tavă, aliniați unul lângă altul. Se taie bananele felii subțiri. Peste rândul de biscuiți se pune un rând de banane. Acum, faceți prima budincă, urmând instrucțiunile de pe pachet. Turnați-o peste patul de biscuiți și banane și mai puneți peste un rând de biscuiți. Apoi, încă unul de banane și încă unul de biscuiți. La final, faceți ultima budincă și o turnați peste. Trebuie să stea câteva ore să se răcească, după care poate fi savurată.
Sursa: casaloco.ro
BONUS: Budincă de orez cu fructe uscate și condimente. O rețetă din bucătăria indiană
Ingrediente
orez cu bob rotund - 300 grame
lapte - 2 litri
zahăr - 200 grame
zahăr vanilat - 10 grame
stafide - 10 curmale
cardamon măcinat -1/4 linguriță
scorțișoară măcinată - 5 grame
migdale - 50 grame
Modul de preparare
Spălați orezul și puneți-l într-o cratiță mare cu fund gros. Se toarnă 600 ml lapte și se fierbe la foc mic până când orezul absoarbe laptele, circa 15-20 de minute. Amestecați orezul finit cu o lingură. Se toarnă restul de lapte, se aduce la fierbere la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu