De multe ori, gătim prin inerție, repetând mereu aceleași feluri de mâncare și folosind aceleași ingrediente. Așadar, este esențial să încerci să experimentezi cât mai mult și să fii deschis mereu pentru rețete noi.
Azi vom dezvălui rețeta unei prăjituri cu totul deosebite, care conține dovlecei în interior.
Pentru această rețetă vom avea nevoie de:
350 grame de făină,
3 ouă de mărime medie;
200 ml ulei de porumb;
250 grame zahăr;
un plic de praf de copt;
o linguriță de extract de vanilie,
2 dovlecei.
Mai întâi, spălăm bine cei 2 dovlecei și îndepărtăm capetele. După aceea, îi dăm prin răzătoarea cu găuri mari. Îi stoarcem pentru a elimina tot excesul de apă și îi lăsăm deoparte într-un bol.
În alt castron, puneți ouăle și zahărul și le bateți cu telul electric, până când amestecul devine ușor și pufos. Adăugați, apoi, făina și praful de copt, extractul de vanilie și uleiul de porumb. În acest caz, am putea folosi și uleiul din germeni de grâu, o grăsime vegetală cu proprietăți multiple.
Cum să fierbi fasolea foarte repede? Încearcă acest truc, dezvăluit de bucătarii cu experiență
După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se adaugă la final dovlecelul ras. Amestecați din nou și turnați compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Așadar, aceasta este prăjitura sezonului, care se face în scurt timp și din puține ingrediente. Acum trebuie doar să o coacem într-un cuptor static preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ o oră.
Ananas, copt cu scorțișoară. Servește desertul și vezi ce se întâmplă în câteva ore
Înainte de a servi această prăjitură spectaculoasă din dovlecei, cel mai bine este să o lași câteva minute să se răcească la temperatura camerei. Procedând astfel, în momentul degustării, vom putea distinge mai bine toate aromele.
la fial, puteți decora suprafața prăjiturii cu puțin zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News