Prăjitura "Fata de la Cluj" este un desert fabulos, care va face senzație printre cei dragi. Iată cum se prepară.
Aveţi nevoie de 150 gr. unt, 80 gr. zahăr pudră, 5 ouă, 100 gr. ciocolată, 2 linguri cacao, 4 linguri faină, un praf de sare, 5 linguri zahăr tos + un praf de sare.
Prima dată, batem albuşurile cu sarea până devin spumă. Apoi, adăugăm treptat zahărul şi lăsăm bezeaua deoparte. Mixăm untul la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră, până devine spumos, adăugăm câte un gălbenuş şi mixăm după fiecare. După ce am încorporat toate gălbenuşurile, adăugăm ciocolata topită şi puţin răcită şi mixăm uşor. Apoi, adăugăm făina şi cacaua amestecate şi cernute şi mixăm. Scoatem bolul din mixer şi încorporăm câte puţin din bezeaua de albuşuri. Amestecăm cu o spatulă de jos în sus, cu mişcări largi, până se încorporează toată bezeaua în compoziţie.
Blatul obţinut îl turnăm în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor pentru 20-25 de minute. Când blatul e copt, se va crăpa puţin deasupra. Îl lăsăm la răcit pe un grătar. În tava în care am copt blatul punem folie alimentară şi aşezăm blatul. Îl însiropăm cu compot de vişine
Hidratăm un plic gelatina în apă rece şi lăsăm deoparte. Topim 250 gr. ciocolată pe baie de aburi, iar când s-a topit încorporăm gelatina hidratată şi amestecăm puţin. Lăsăm la răcit la temperatura camerei. Mixăm 300 ml. smântână pentru frişcă şi adăugăm treptat în ciocolată. Amestecăm cu o spatulă de jos în sus, cu mişcări largi, ca să obţinem o cremă aerată, un mousse. Crema obţinută o turnăm peste blatul răcit și apoi aşezăm vişinele din compot bine scurse şi le adâncim puţin, să intre în cremă. Dăm la congelator pentru 20 minute, timp în care ne ocupăm de cealaltă crema.
Mixăm 400 gr.cremă de brânză Philadelphia cu 150 gr. zahăr pudră, până când devine spumoasă crema de brânză. Apoi, adăugăm 3 linguri pline cu Nutella, mixam în continuare până camd se îmbină cele două. Într-un bol rece se mixează 250 ml. smântână pentru frişcă, apoi se adaugă câte o lingură de frişcă în crema de brânză şi Nutella. Amestecăm cu o spatulă de jos în sus, cu mişcări largi, până obţinem compoziţia dorită.
Turnăm crema peste mousse-ul de ciocolată, nivelăm şi dăm din nou la congelator pentru 30 de minute. Apoi, se poate pune la frigider. Pentru decor, poţi prăji câteva alune nesărate pe care le mărunţeşti , iar pe mijloc poţi pune bomboane de ciocolată.
Sursa: Facebook Ioana Curt
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu