Prăjitura foi se face foarte uşor şi este perfectă pentru sărbători. Vă prezentăm o reţetă foarte simplă. Îţi va lăsa gura apă.
2 ouă
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
1 praf copt
3 plicuri zahar vanilat
Esenţă de rom
Începem să preparăm aluatul. Se bat ouăle cu un praf de sare şi cu cele 9 linguri de zahăr. După ce s-a topit zahărul, adăugăm uleiul, esenţa de rom, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. După ce am obţinut aluatul, întindem foile şi le coacem pe rând, pe fundul tăvii.
Crema:
1litru de lapte
500 grame de zahăr
9 linguri făină
2 esenţe de rom
Se caramelizează zahărul, atenţie să nu se ardă. Amestecăm făina cu laptele într-una vas, apoi adăugăm peste zahărul caramelizat. Amestecăm până când se dizolvă zahărul şi se îngroaşă crema. Se dă de pe foc, se lasă să se răcească, după care umplem foile. La final, putem tăia prăjitura în diferite forme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu