Vă prezentăm o reţetă delicioasă de prăjitură foi. Este uşor de preparat şi foarte gustoasă. Cei dragi vor fi încântaţi.
2 ouă
9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
1 praf copt
3 plicuri zahar vanilat
Esenţă de rom
Preparăm aluatul. Punem într-un bol ouăle, puțină sare şi zahărul. Adăugăm pe rând uleul, esenţa de rom, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. După ce am obţinut aluatul, se împarte în cinci părţi egale, se întind şi se coc pe rând, pe fundul tăvii (se presară puţină făina și după aceea se pune foaia).
Crema:
1litru lapte
500 grame de zahăr
9 linguri făină
2 esenţe de rom
Se caramelizează zahărul, atenţie să nu se ardă, se amestecă făina cu laptele într-una vas și se pune peste zahăr. Amestecăm până când se dizolvă zahărul şi se îngroaşă crema. Se dă de pe foc, se lasă să se răcească, după care umplem foile. La final, putem tăia prăjitura în diferite forme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu