Prăjitura foi, reţeta simplă şi gustoasă

Vă prezentăm o reţetă delicioasă de prăjitură foi. Este uşor de preparat şi foarte gustoasă. Cei dragi vor fi încântaţi. 

Ingrediente

2 ouă

9 linguri zahar

9 linguri ulei

9 linguri lapte

1 praf copt

3 plicuri zahar vanilat

Esenţă de rom

Mod de preparare

Preparăm aluatul. Punem într-un bol ouăle, puțină sare şi zahărul. Adăugăm pe rând uleul, esenţa de rom, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. După ce am obţinut aluatul, se împarte în cinci părţi egale, se întind şi se coc pe rând, pe fundul tăvii (se presară puţină făina și după aceea se pune foaia).

Crema:

1litru lapte

500 grame de zahăr

9 linguri făină

2 esenţe de rom

Se caramelizează zahărul, atenţie să nu se ardă, se amestecă  făina cu laptele într-una vas și se pune peste zahăr. Amestecăm până când se dizolvă zahărul şi se îngroaşă crema. Se dă de pe foc, se lasă să se răcească, după care umplem foile. La final, putem tăia prăjitura în diferite forme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel