Prăjitura "Fulg de nea": Curcubeu pe cerul gurii! Nu ai cum să refuzi așa ceva

Sursa foto: captură video YouTube "Retete traditionale romanesti"
Sursa foto: captură video YouTube "Retete traditionale romanesti"

După salata "Prima zăpadă", astăzi revenim și cu un desert, tot în ton cu vremea din zilele acestea.

Ingrediente

Blat:

5 gălbenușuri
180 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
10 linguri apă
200 g făină
1 plic praf de copt

Cremă:

250 g margarină Rama (unt)
350 ml lapte
100 g cocos
1 lingură amidon alimentar
rom după gust

Glazură:

5 albușuri
200 g zahăr

Cum se prepară

Blat

Mixăm gălbenușurile cu zahărul și plicul de zahăr vanilat, adăugăm apa, apoi făina amestecată cu praful de copt. Se răstoarnă în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetată cu făină și se coace la foc mediu până trece testul cu scobitoarea.

Crema

Amestecăm amidonul cu nucă de cocos, apoi adăugăm laptele puțin câte puțin ca să nu facă cocoloașe și punem pe foc până se îngroașă puțin. Lăsăm la răcit, apoi punem romul. Untul se mixează până devine spumos și în el punem cu lingura puțin câte puțin din crema de cocos până o incorporăm toată.

Glazura

Mixăm albușurile cu zahărul la bain marie până când compoziția devine tare, apoi o lăsăm să se răcească.

Asamblare

Blat - cremă - glazură - ciocolată albă rasă (presărăm cocos).

Vezi și: Salata "Prima Zăpadă" - Deliciu cu pui și castraveți murați: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel