Prăjitura Gabriela. Desertul rafinat pentru cei care se respectă! Rețetă fabuloasă

Prăjitura Gabriela trebuie încercată neapărat, mai ales dacă vrei să le faci o surpriză celor dragi. Iată rețeta.

Ingrediente

Pentru blat

10 albuşuri de ou
400 g zahăr
300 g nucă măcinată

Pentru cremă

10 gălbenuşuri de ou
400 ml.lapte
200 g zahăr
100 g făină
3 pliculeţe zahăr vaniliat
400 g unt
2 lămâi

Vezi și: Prăjitura Petre Roman: Rețeta surpriză a zilei. Este bestială!

Cum se prepară

Avem nevoie de 2 blaturi. Pentru fiecare batem 5 albuşuri spumă cu 200 g zahăr şi la sfârşit incorporăm 150 g de nucă măcinată, scrie bucataras.ro. Ungem o tavă mare cu unt, și  o îmbrăcăm în hârtie de copt pe care de asemenea o ungem cu unt. Turnăm compoziţia de blat în tavă, o nivelăm şi o introducem 50 minute la cuptor. Când este gata, răsturnăm blatul pe masă îndepărtăm hârtia şi ungem blatul cu unt. Procedăm la fel şi pentru al doilea blat.

Pentru cremă, într-un vas amestecăm zahărul, făina, zahărul vaniliat cu laptele şi fierbem la bain-marie la foc mic, amestecând încontinuu până când obţinem o cremă tare şi omogenă. În alt vas frecăm untul spumă, adăugăm coaja rasă şi sucul de la cele două lămâi. Această o compoziţie punem peste crema complet răcită şi amestecăm cu mixerul foarte bine. Se întinde crema obţinută între cele două blaturi şi se lasă la frigider de pe o zi pe alta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel