Această prăjitură este gata în doar 10 minute și nu are nevoie de coacere.
Ingrediente
- 250 g de biscuiți cu alune de pădure
- 40 g de alune de pădure
- 150 g de ciocolată cu lapte și alune de pădure
- 110 g de ciocolată neagră amăruie
- 7 linguri de lapte
- 2 linguri de miere
- zahăr pudră + câteva alune de pădure — pentru decor
Pregătiți prăjitura într-o tavă rotundă, cu diametrul de 18-20 cm.
Vezi și: Prăjitura 5 căni. Cea mai simplă și delicioasă rețetă: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă
Cum se prepară
Puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i puțin cu pumnul sau sucitorul, ca să-i fărâmițați puțin. Transferați-i într-un bol adânc. Prăjiți alunele de pădure pe tigaia uscată. Lăsați-le să se răcească și, dacă este cazul, îndepărtați coaja subțire de pe ele, potrivit retete-usoare.eu. Apoi tăiați-le în jumătăți și amestecați-le cu biscuiții.
Puneți laptele, mierea și ciocolatele rupte în bucățele într-o crăticioară cu fundul gros. Amestecând continuu, încălziți-le pe foc mic, până când ciocolata și mierea se vor topi complet. Adăugați compoziția rezultată în bolul, în care se află biscuiții și alunele de pădure. Amestecați foarte bine, ca să le acoperiți complet cu ciocolată.
Transferați compoziția de biscuiți și ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform și presați-o puțin cu spatula. La sfârșit puteți să bateți tava de masă de câteva ori. Dați prăjitura la frigider pentru 2 ore, ca să se stabilizeze. Scoateți cu grijă prăjitura din tavă și îndepărtați hârtia de copt din jurul ei. Așezați-o pe un platou. Decorați-o cu zahăr pudră și alune de pădure sau după cum vă place. Porționați și serviți prăjitura.
Vezi și: Prăjitura "Două căni". Desertul rapid și simplu: Se amestecă toate ingredientele
BONUS:Prăjitura 4×4
Ingrediente
- 200 gr făină 650
- 200 gr ouă
- 200 gr unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 200 gr zahăr
- 10 gr praf de copt
- 200 gr fructe confiate (opţional)
- ciocolată neagră, nuci, stafide (opţional)
Cum se prepară
În vasul mixerului batem spumă ouăle şi zahărul tos, la viteză mare, timp de 8-10 minute sau până îşi dublează volumul şi devin albicioase. Adăugăm untul topit şi amestecăm bine. Adăugăm apoi făina, cernută împreună cu praful de copt şi amestecăm uşor, pentru omogenizare, potrivit gatituleusor.ro. La final, adăugăm fructele uscate, ciocolata rasă, nucile, stafidele sau ce vreţi să mai folosiţi. Punem compoziţia în vas de yena sau tava de copt rotundă tapetată cu hârtie de copt (20-22cm diametru). Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News