Prăjitura GEORGIANA este un desert ușor de făcut și poate fi consumat și în post. Așadar, trebuie să notezi această rețetă. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente
Blat
zahăr 200gr
făină 500gr
nuci măcinate 200gr
ulei 6 lg
apă minerală (suc) 400 ml
praf de copt 2 pacheţele
esenţă de rom
Cremă
frişcă vegetală 600ml
gelatina 2 pliculeţe
zahăr 100gr
jeleu 1 plic
esenţă de vanilie
Vezi și: Prăjitura ALEXANDRU. Rețeta spectaculoasă cu gust divin. O vei adora!
Sirop
zahăr 200 gr
apă 200 ml
o lămâie
Decor
frişcă vegetală 300 ml
Vezi și: Prăjitura IOANA cu cremă de ness. Gust de neegalat! Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească
Blat: Ingredientele de mai sus se amestecă iar compoziţia rezultată se răstoarnă într-o tavă(34/40) şi se coace la foc potrivit. Blatul este copt atunci când încercat cu o scobitoare aceasta rămâne curată, scrie gustos.ro. După ce s-a răcit, se taie în două foi.
Jeleul se prepară după instrucţiunile de pe plic ,după ce s-a răcit se taie cubuleţe mici. Între timp se prepară crema astfel: batem frişca împreună cu zahărul, iar peste adăugăm gelatina dizolvată în 150 ml apă călduţă şi esenţa de vanilie. Se amestecă şi se pune între cele două foi care au fost însiropate. Înainte de a aşeza a doua foaie, se pun şi bucăţelele de jeleu. Se dă la rece câteva ore, apoi se porționează şi se ornează cu frişcă după gustul fiecăruia
Vezi și: Piureul de cartofi pus în supe și sosuri, cel mai eficient truc. Te ajută extrem de mult!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu