Prăjitură gustoasă de casă, rețetă de la ”credincioasele din comuna Bănești”

Rețetă prăjitură
Rețetă prăjitură

„Tăvălita” se numără printre cele mai bune prăjituri de casă. 

„E vorba de o foaie din aluat fiert, care se taie în bastonașe și se tăvălește mai întâi printr-o cremă de cacao cu rom și apoi prin nucă rasă... de cocos", a scris pe Instagram nutriționistul Mihaela Bilic.

Ulterior, a postat rețeta pe contul de Facebook:

„Rețeta de TĂVĂLITĂ, așa cum am aflat-o de la credincioasele din comuna Bănești, Valea Prahovei:

BLATUL


-30 g margarină

-150 g zahăr

-2 linguri miere

-100ml lapte

-300g făină

-1 linguriță bicarbonat stins cu puțin oțet

-1 ou

Se amestecă margarina cu zahărul, mierea și laptele și se pun pe foc la topit, fără se fiarbă. Se lasă la răcorit, se încorporează oul, făina și bicarbonatul. Se coace în tavă unsă și tapetată cu hârtie circa 30 min.

CREMA

-250g zahăr

-2 linguri cacao

-15 linguri lapte

-150g margarină

-esență de rom după gust

-200g nuca de cocos rasă

Se fierbe laptele cu zahar și cacao, se adaugă margarina și romul. Crema trebuie să fie ca o ciulama. Blatul se taie bastonașe de dimensiunea unui deget care se tăvălesc prin cremă și apoi prin nucă de cocos rasă", a precizat Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel