Ai auzit de prăjitura imposibilă? Dar de Chocoflan? Dacă nu, ar fi timpul să o încerci pentru că este excepțională! Iată rețeta...
Ingrediente
- zahăr caramelizat
- 100 g zahăr
- 1 ceașcă apă
Crema de zahar ars
- 5 bucăți ou
- 625 ml lapte
- 80 g zahăr
- 1 esență vanilie
Blatul de cacao
- 2 bucăți ou
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 125 g zahăr
- 160 g făină
- 60 g cacao
- 4 g praf de copt
Cum se prepară
Încingem cuptorul la 180°C.
Caramelizăm zahărul
Pregătim un vas termorezistent pentru copt și un al doilea vas mai mare în care sa îl pui pe primul. Ambele vase trebuie sa aibă ceva adâncime. Punem într-o crăticioară 100 g zahăr cu o ceașcă de apă si gătim pe foc mediu până când zahărul capătă nuanța chihlimbarului. Aveți grija sa nu se ardă! Turnăm zahărul caramel în vasul termorezistent și distribuim uniform pe toată baza tăvii, scrie casutacubunatati.ro.
Crema de zahăr ars
Într-un bol, spargem cele 5 ouă și adăugăm 80 g zahăr si o esență de vanilie. Mixăm până ce zahărul s-a topit în compoziția de ouă. Când zahărul s-a topit în ouă, oprim mixerul și adăugăm treptat 650 ml lapte, amestecând cu o lingură de lemn. După ce am omogenizat amestecul de ouă, lapte și vanilie, turnăm compoziția în vas peste zahărul caramelizat.
Pandișpanul
Cele 2 ouă întregi le spargem într-un bol. Adăugăm zahărul și mixăm totul, adăugând și 100 ml ulei și 100 ml lapte. În timpul acesta, cântărim 160 g făină și o amestecăm cu 2 linguri de cacao și un sfert de plic de praf de copt. Adăugăm amestecul de făină cu cacao în compoziția de ouă și mixăm în continuare încă 2- 3 minute, până se omogenizează. Turnăm peste compoziția de blat, peste amestecul de lapte cu ouă si așezăm intr-un al doilea vas mai mare.
Turnăm apa în al doilea vas pe o înălțime cât să depășească nivelul cremei de zahăr ars din primul vas, dar nu atât de înalt cât să stropească cu apă în vasul în care gătim desertul. Băgăm la cuptorul preîncălzit și lăsăm sa se coacă circa 45 – 50 minute. Când e gata, o scoatem de la cuptor și o acoperim cu folie alimentară, lăsând-o să se răcească la temperatura camerei. Când prăjitura s-a răcit la temperatura camerei, am desprindem prăjitura cu un cuțitaș de margini. Punem deasupra o tavă și o întoarcem cu susul in jos, înlăturând apoi vasul.
O învelim in folie și o băgăm la frigider peste noapte. A doua zi, o putem porționa și servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu