Dacă ai poftă de un desert rapid, fără un deranj prea mare, poți încerca rețeta pe care ți-o propunem astăzi: prăjitură în cană/pahar.
Ingrediente
- 1 pachet de biscuiţi simpli
- 50 g ciocolată de orice fel
- o mână de alune
Prima cremă:
- 250 g mascarpone
- 150 ml lapte condensat
A doua cremă:
- 250 g mascarpone
- 1 ciocolată cu lapte
Cum se prepară
Pentru prima cremă, amestecă brânza mascarpone cu laptele condesat. Mixează bine până devine o cremă pufoasă. Las-o la frigider şi apucă-te de a doua cremă. Mixează bine o tabletă de ciocolată topită cu o cutie de mascarpone, potrivit clickpoftabuna.ro. Las-o la frigider şi pisează biscuiţii. Lasă-i deoparte şi topeşte cele 50 de grame de ciocolată. Zdrobeşte alunele. Pune gura paharului în ciocolată topită apoi trece fiecare pahar prin alune. Apoi, ia fiecare pahar şi pune în el un strat de biscuiţi, un strat din prima cremă, un strat din a doua cremă şi repetă până paharul e umplut. Pune paharele la frigider şi poţi orna pe deasupra cu fulgi de cocos.
Ingrediente
– 200 g de ciocolată neagră
– 400 ml de frișcă
Cum se prepară
Turnați 100 ml de frișcă într-o cratiță. Turnați frișca rămasă (300 ml) într-un bol și dați-o la frigider. Puneți cratița pe foc și încălziți frișca până la temperatura de 50-70°C, fără a o aduce până la fierbere, potrivit bucatarul.eu. Fărâmițați ciocolata și puneți-o într-un bol.
Turnați frișca fierbinte peste ciocolată. Lăsați ingredientele pentru 30 secunde, apoi amestecați intens, folosind o spatulă, până veți obține o compoziție omogenă de ciocolată. Lăsați-o să se răcească puțin. Luați bolul cu frișcă din frigider. Bateți frișca, folosind mixerul, până obțineți o cremă cu vârfuri moi.
Adăugați în bolul cu frișca bătută compoziția de ciocolată, pe porțiuni mici. Amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului. Turnați desertul într-un sac de patiserie și umpleți cupele pentru desert. Decorați cu fulgi de ciocolată. Dați desertul apetisant la frigider pentru 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News