Weekendul a sosit și pofta de dulce bate și ea la ușă? Ei bine, nu da iama în vreun supermarket să umpli coșul cu tot felul dulciuri, ci prepară-ți tu ceva bun. De pildă, prăjitura Intercontinental.
Ingrediente
Foi
12 albuşuri
12 linguri nuci măcinate
12 linguri de zahăr
6 linguri de făină
Cremă
12 gălbenuşuri
12 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
8 linguri lapte
300 g unt
50 g nucă de cocos
50 g stafide
50 g ciocolată rasă
Glazură
50 g ciocolată albă
50 g ciocolată neagră
Cum se prepară
Începem prin pregătirea foilor şi mixăm albuşurile cu un praf de sare, până se fac spumă. Adăugăm zahărul, iar la sfârşit nucile măcinate amestecate cu făină. Această compoziţie o vom împărţi în trei părţi şi vom coace toate cele trei foi odată. Tava (25*38cm) o tapetăm cu hârtie de copt, punem un strat din aluat, apoi iar o folie de copt, iar un strat şi tot aşa, până avem trei foi, scrie gastropedia.ro. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute. Dacă vă este mai uşor, coaceţi pe rând cele trei foi, împărţind ingredientele în trei şi preparând fiecare foaie în parte.
După ce am copt foile, ne apucăm de cremă. Mixăm spumă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, adăugăm apoi laptele (pe aburi), până se topeşte zahărul, iar compoziția se îngroaşă. Lăsăm să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm spumă, iar peste el adăugăm câte o lingură din crema de ouă fiartă pe aburi, până la omogenizare completă.
Crema obţinută o împărţim în trei. În prima, punem 50 g nucă de cocos şi o întindem peste foaie. În a doua, adăugăm stafidele (ţinute în rom, timp de 1 oră). În ultima, adăugăm ciocolată rasă.
Peste prăjitură radem ciocolata albă şi ciocolata neagră şi o dăm la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineaţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News