Prăjitura japoneză cu pătrunjel este un desert inedit. Iată cum se prepară această rețetă...
Ingrediente
75 g făină
3 linguri amidon de porumb
puţină sare
125 ml lapte
45 g frunze de pătrunjel tocate fin
250 g cremă de brânză
55 g unt nesărat
15 ml zeamă de lămâie
6 ouă separate
160 g zahăr
Cum se prepară
Încinge cuptorul la 165 de grade Celsius. Pregăteşte şi tava de copt cu hârtie de copt. (mărime aprox. 20x20cm). Într-un castron amestecă faină, amidon şi sare. Pune deoparte. În recipientul blender-ului pune pătrunjelul şi laptele. Mixează bine.
Topeşte în bain marie untul, smântâna şi sucul de lămâie, amestecând încontinuu, până când mixul devine cremos. Îndepărtează oala. Adaugă gălbenuşurile, mixul de lapte şi pătrunjel şi amestecă bine. Pune şi făina în ploaie, amestecând cu un tel. Într-un castron, mixează albuşurile de ou până când formează vârfuri, adăugând zahăr puţin câte puţin.
Transferă spuma de albuşuri şi zahăr peste aluatul cu făină, amestecând uşor cu un tel. Pune aluatul în tavă de copt şi întinde-l egal. Fierbe apa într-o oală. Aşază tava cu prăjitura într-o tavă mai mare. Pune apă fierbinte în tava mai mare, până când nivelul se ridică la 1/3 din înălţimea tăvii cu prăjitura. Daţi la copt pentru 1h şi 15 min.
Scoate tava cu prăjitura din cuptor şi las-o la răcit complet. Când aceasta s-a răcit, se acoperă şi se dă la frigider pentru aprox. 5-6 ore. Se taie cubuleţe şi se serveşte simplă sau cu gemuri.
- Image by lifeforstock on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News