Prăjitura Kati este genul de desert de care nu te mai saturi, ori de câte ori îl prepari. Este extrem de delicioasă și cremoasă.
Ingrediente pentru 3 foi
4 gălbenușuri
150 g untură
150 g zahăr
500-550 g făină
5 linguri de lapte
1 plic de praf de copt
Ingrediente cremă
1 borcan de gem de vișine
150 g unt
1 foaie dintre cele 3
4 linguri de zahăr
2 linguri cacao
50 ml lapte
50 g biscuiți
esență de rom
Bezea
4 albușuri
180 g zahăr
100 g ciocolată rasă
Mod de preparare
Pentru foi: Pune untura, gălbenușurile și zahărul într-un bol. Adaugă laptele călduț, apoi făina și praful de copt. Frământă aluatul.
Împarte aluatul în trei părți egale.
Întinde fiecare foaie direct pe hârtia de copt și acoperită cu folie alimentară (altfel va fi foarte greu, că se lipește de făcăleț) și coace-o 10 minute sau până când începe să se rumeneasca pe margini, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Pentru cremă: Bate untul la temperatura camerei cu zahărul, adaugă una dintre cele trei foi coapte sfărămițată și laptele, apoi și gemul, biscuiții, cacao și esența. Amestecă bine. Pune crema între cele două foi.
Pentru bezea: Mixează albușurile cu zahărul până devin o bezea tare. Pune-o pe baie de aburi pentru 10-15 minute și amestecă 1 minut în bezea.
Pune bezeaua deasupra prăjiturii și bagă prăjitura la rece, până a două zi sau 4-5 ore.
La final, presară ciocolată rasă deasupra, scrie ciocolatacuzambete.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu