Prăjitura Lămâița este delicioasă și ușoară. Se prepară fără mari dificultăți, iar cei dragi vor fi încântați.
Ingrediente
Aluat:
cca 700 g făină
3 ouă
9 linguri zahăr pudră
9 linguri ulei
9 linguri lapte
2 pliculeţe zahăr vanilat
un praf de sare
o linguriţă amoniac
Cremă:
300 g unt gras
8 linguri făină
8 linguri zahăr
un litru lapte
esenţă de vanilie(după gust)
coaja şi sucul de la o lămâie
Vezi și: Înghețată de casă. Top 3 rețete gustoase și răcoritoare
Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!
Cum se prepară
Aluat
Într-un vas, mixăm ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea. Adăugăm uleiul şi laptele, apoi amoniacul stins în oţet. Începem să adăugăm făina şi să amestecăm, la început, cu o lingură, apoi frământăm cu mâna un aluat potrivit de tare. Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini, îl lăsăm la odihnit jumătate de oră, la temperatura camerei, după care îl vom împărţi în patru părţi egale. Vom face patru foi pe care le coacem pe dosul tăvii. Foile se coc la foc potrivit 7-8 minute în cuptorul preîncălzit.
Vezi și: Prăjitura Boema. Desertul special din vremea comunismului. Cum se prepară
Crema
Amestecăm într-o crăticioară faina, zahărul, laptele, coaja şi sucul de lămâie. Apoi, punem pe foc mic şi fierbem. Amestecăm încontinuu cu telul până compoziţia se îngroaşă. Dăm cratiţa deoparte şi adăugăm esenţa de vanilie. După ce crema s-a răcit, adăugăm untul şi mixăm bine până la omogenizare.
Asamblare
În tavă pe fundul căreia am copt foile vom monta prăjitura.Împărţim crema în trei apoi punem prima foaie pe care întindem o parte din cremă,punem şi a doua foaie şi apăsam uşor. Procedăm la fel până terminăm foile şi crema. Punem o folie de plastic peste prăjitura apoi punem o greutate (eu am pus un tocător) şi lăsăm la rece până a doua zi când foile se vor înmuia. Porţionam prăjitura şi o servim rece.
Vezi și: Prăjitura Bărăgan. Rețeta ieftină preparată de români pe vremea lui Ceaușescu
Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu