Prăjitura magică aproape că se face singură, iar după ce ați așezat-o pe masă, greu îi rezistați.
Ingrediente
1 litru de lapte
9 ouă separate
200 gr făină
200 gr unt topit
250 zahăr pudră
2 pliculețe zahăr vanilat
1 esență de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare
Zahărul pudră se amestecă bine cu gălbenușurile până capătă o textură cremoasă. Peste acest amestec adăugăm untul și apoi făina, care a fost cernută în prealabil. Toate se mixează la viteză mică.
Se adaugă laptele, puțin câte puțin, iar la final se adaugă esența de vanilie și praful de sare.
Separat de bat albușurile cu zahărul vanilat până se întăresc bine, apoi încorporăm ușor albușurile în compoziția făcută mai devreme, până la omogenizarea completă.
Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și coacem prăjitura la foc mic, 140 de grade, pentru o oră. După acest timp se lasă în cuptor, până se răcește complet.
Se taie în porțiile dorite, se pudrează cu zahăr pudră și se servește cu plăcere.
Poftă bună!
Citește și: Cartofii de ciocolată, desertul nostalgicilor din anii '80. Gata într-o oră, nu necesită coacere
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News