Dacă iubești Prăjitura Măgura, acum o poți prepara chiar tu. Iată rețeta.
Duminica este o zi perfectă pentru reuniunile de familie, de luat masa cu cei dragi. Dacă ai de gând să organizezi așa ceva, îți oferim o idee fabuloasă pentru desert: Prăjitura Măgura.
Este un desert clasic, aromat și pufos care va fi până şi pe placul celor mai mofturoşi, când vine vorba de prăjituri. Unde mai pui că, pentru o anumită parte din familie, poate readuce gustul vremurilor de altădată.
Așadar, să începem....
Ingrediente
8 ouă
200 g zahăr
180 g făină
1 plic praf de copt
40 ml ulei
30 ml apă
1 praf de sare (pentru albuşuri)
Crema
250 ml smântână pentru frişcă
250 g ciocolată (am folosit 100 g ciocolată dark şi 150 g ciocolată cu lapte)
Pentru ornat
200 g ciocolată cu lapte
150 ml smântână lichidă
Vezi și: Cum faci o prăjitură cu vișine foarte pufoasă. Este simplu!
Cum se prepară
Prima oară vom pregăti crema. Încălzim pe foc smântâna pentru frişcă (fără a fierbe), apoi adăugăm ciocolata ruptă în bucăţi mai mici şi amestecăm rapid până la topirea completă a ciocolatei, potrivit retete-haplea.ro. Lăsăm apoi la frigider (de preferat peste noapte). Când crema este întărită, mixaţi-o puţin, cât să capete consistenţă de cremă.
Pentru blat, separăm albuşurile de gălbenuşuri. Frecăm gălbenuşurile cu uleiul. Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi turnăm apă, puţin câte puţin. Spre final, presărăm zahărul şi mixăm până când spuma de albuşuri rămâne pe tel. Adăugăm gălbenuşurile peste albuşuri şi încorporăm cu o spatulă de silicon. Presărăm şi făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm cu o paletă de silicon.
Turnăm compoziţia într-o formă tapetă cu hârtie de copt (30×25 cm). Lăsăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute, până trece testul scobitorii. Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl scoatem de pe hârtia de copt şi tăiem blatul răcit pe jumătate. Adăugăm crema între jumătăţile de blat, apoi porţionăm prăjitura în bucăţi dreptunghiulare.
Pentru glazură, topim ciocolata cu lapte în smântâna încălzită, până la dizolvarea completă a ciocolatei, apoi glazurăm fiecare bucată de prăjitură în parte.
Vezi și: Înghețată de casă din doar 3 ingrediente. Rețeta rapidă și economică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News