Prăjitura Mara nu are cum să nu-ți placă. Este sofisticată și îi mulțumește până și pe cei mai pretențioși iubitori de dulce. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru foile albe
120 g margarină
1 ou
100 g zahăr tos
300 g făină
o linguriță de amoniac stins cu o jumătate de ceașcă de lapte
Ingrediente pentru blatul maro
4 linguri de zahăr
4 ouă
4 linguri de făină
1 lingură de cacao
Vezi și: Trebuie să pui ciocolată în filtrul de cafea. Rezultatul va fi spectaculos!
Ingrediente pentru cremă
500 ml lapte
180 g zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
3 linguri de făină
coaja și zeama de la o lămâie
200 g unt
Ingrediente pentru glazură
ciocolată albă și fulgi de ciocolată cu lapte
Preparare blaturi
Pentru foile albe, mixează margarina cu zahărul tos, un ou, o linguriță de amoniac stins într-o jumătate de ceașcă de apă și amestecă totul cu făină până se obține un aluat potrivit de tare, din care întinzi două foi pe care le coci pe fundul unei tăvi unse cu ulei.
Vezi și: Prăjitura FLORENTINA, rețeta pe care trebuie să o încerci. Se face rapid și o vei devora!
Pentru blatul maro, mixează 4 gălbenușuri cu 4 linguri de zahăr, scrie suntgospodina.net. Adaugă făina, o lingură de cacao și albușurile bătute spumă. Coace blatul în tava unsă și tapetată cu făină.
Preparare cremă
Dizolvă zahărul și zahărul vanilat în lapte. Adaugă 3 linguri de făină și fierbe totul până se îngroașă. Când se răcește, adaugă untul, zeama și coaja de la o lămâie.
Asamblare
Pune, în ordine: blat alb, cremă, blat maro, cremă, blat alb. Deasupra toarnă glazura din ciocolată albă topită și ornează cu fulgi de ciocolată cu lapte.
Vezi și: Ar trebui să pui oțet în aluatul de pandișpan. Trucul acesta este excelent!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu