Dacă nu te deranjează caloriile și vrei să te bucuri de un desert, prepară această prăjitură delicioasă cu ciocolată neagră, care se topește în gură.
Prăjitura cu ciocolată neagră are o aroma intensă și irezistibilă. Moale și sfărâmicioasă, această prăjitură poate fi umplută cu smântână sau cremă de lapte.
Savurează o felie din prăjitura de ciocolată la micul dejun sau în timpul zilei, însoțită de un pahar de lapte.
Ingredientele de care ai nevoie:
175 de ciocolată neagră extra amară,
150 de apă,
2 ouă medii,
150 grame de smântână proaspătă,
200 grame de făină,
100 grame de unt,
1 lingură de pudră de cacao,
1 plic praf de copt vanilie pentru deserturi,
200 grame de zahăr granulat,
1 praf de sare.
Pune ciocolata neagră, ruptă bucăți, într-o cratiță, adaugă untul și apa. Pune cratița pe aragaz și amestecă mereu până când obții un sos cremos. Lasă sosul să se răcească, apoi adaugă zahărul.
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri separate. Albușurile se bat spumă până se întăresc.
Ești la dietă, dar nu vrei să renunți la un mic dejun gustos? Iată soluția
Gălbenușurile se mixează cu smântâna, făina, pudra de cacao, praful de copt și praful de sare. Adaugă în bolul cu gălbenușuri sosul de ciocolată și amestecă.
La final, adaugă și albușurile bătute spumă, amestecând ușor cu o spatulă pentru a nu demonta amestecul. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Tort Moelleux, fără făină, unt și ulei: un desert franțuzesc cremos cu foarte puține calorii
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru 45 de minute. Nu uita să faci testul scobitorii pentru a verifica facă prăjitura este coaptă.
Sfat: poți adăuga în aluat alune sau nuci tocate. Prăjitura va fi irezistibilă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu