Prăjitura nemțească Cika. Rețeta delicioasă din Germania

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pegah)(
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pegah)(

Prăjitura nemțească Cika este numai bună de încercat atunci când îți dorești un desert de casă, dar te-ai plictisit de rețetele clasice. Iată cum se prepară...

Ingrediente

Blat alb:

- 4 ouă
- o margarină
- o cană de zahăr
- un plic de zahăr vanilat
- o cană şi jumătate de făină
- un plic de praf de copt

Blat maro: 2 ouă

- 3 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 3 linguri de cacao
- un plic de zahăr vanilat
- 100 ml lapte

Crema:

- 500 gr cireşe
- 3 linguri de zahăr
- un unt
- o budincă de vanilie
- 500 ml lapte

Glazura:

- 8 linguri de zahăr praf
- 3 linguri cacao
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de apă fiartă

Vezi și: Kokosbullar, prăjitura suedeză excelentă. Rețeta este simplă

Cum se prepară

Se face un blat alb din ingerdientele de mai sus, se pune în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Din lapte, amestecat cu cacao, zahăr vanilat, albuşuri bătute spumă, zahăr şi făină se face blatul maro care se pune peste cel alb şi se amestecă cu o furculiţă cu cel alb. Se coace în cuptorul încins, 15 min la foc tare şi încă 20 min la foc mic. Se scoate afară, se stropeşte cu apă, se acoperă cu un prosop.

Între timp, se scot sâmburii de la cireşe şi se pune zahărul peste ele. Se face budinca, se amestecă până se răceşte, iar când e aproape rece, nu de tot, se amestecă (cu mixerul) cu untul până se obţine o cremă spumoasă. Se ia blatul, se însiropează cu siropul din cireşe, se aşază cireşele uniform, iar peste cireşe se pune crema. Peste cremă se pune glazura de cacao.

BONUS: Carmen, prăjitura suedeză inedită: Rețeta

Ingrediente

- 6 ouă
- o ceaşcă de ulei
- o cană şi 1/2 de zahăr
- un plic de zahăr vanilinat
- un plic de praf de copt, o cană şi 3/4 de făină
- fructe proaspete sau din compot.

Cum se prepară 

Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul, ca o maioneză. Separat se bat albușurile cu zahărul şi zahărul vanilinat. Se amestecă bine compoziţiile şi se adaugă făina cu praful de copt. Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se presară fructele pe toată suprafaţa. Se dă la cuptor pentru 45 de minute, fără a se deschide cuptorul, potrivit gustos.ro.

Vezi și: Creme Brulee. Rețeta senzațională de duminică

Bananen Shoko Kuchen - O prăjitura nemțească senzațională: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel