Prăjitura "Ochii lui Petre Roman" - Un desert savuros și răcoritor: rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura "Ochii lui Petre Roman" este dovada clară că românii au umor, dar și mult talent în bucătărie. Iată cum se prepară ac3st desert aromat.

Ingrediente

Blatul cacao:

8 ouă

3 lg cacao

8 lg zahăr

8 lg făină

1 praf copt

sare

1 zahăr vanilat

Foile albe:

8 ouă

8 lg făină

8 lg zahăr

1 praf copt

1 zahăr vanilat

sare

Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

Crema de vanilie:

0.7 l lapte

7 lg zahăr

3 zahăr vanilat

7 lg făină

5 ouă

sare

200 gr unt

Crema de cacao:

0.3 l lapte

3 lg zahăr

3 lg făină,sare

400 gr nutela

1 esență de rom

1 zahăr vanilat

100gr unt

Vezi și: Prăjitura "Șuvița lui Băsescu". Rețeta surpriză a zilei

Blatul de cacao:

Se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle. Albuşul se bate spumă cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenușul și apoi făina cu praful de copt, cacaoa şi se amestecă bine cu o spatulă, de sus în jos, potrivit petitchef.ro. Se pune o hârtie de copt şi se toarnă blatul, lăsându-l la cuptor cam 30 de minute, la foc potrivit. După ce se răceşte, se taie în două.

Foile albe:

Se prepară la fel ca blatul de cacao, numai ca aluatul se împarte în 3 şi se întinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tăvii, rezultând astfel 3 foi. Când scoateţi foile din cuptor, se răstoarnă pe câte un prosop ud şi se rulează ca la ruladă.

Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!

Crema de vanilie:

Se pune pe foc laptele, din care se opreşte o cană, zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute şi se amestecă încontinuu, să nu se prindă. În cana cu lapte pe care aţi oprit-o dizolvaţi făina, să nu aibă cocoloaşe, apoi turnaţi-o în fir peste compoziţia de mai sus şi continuaţi să amestecați. Este gata când arată ca o smântână groasă. Se dă la răcit. Se adaugă untul mixându-se bine. Se dă la frigider.

Crema de cacao:

Se prepară la fel ca cea de vanilie, numai că după ce se răceşte se pune romul, nutela şi apoi untul. Se dă la rece.

Asamblarea:

Se pune prima foaie de blat de cacao. Se pune un strat cu cremă de vanilie. Se umple foile cu cremă de cacao şi se rulează strâns. Punem ruladele cu crema de cacao pe blatul de cacao uns cu cremă de vanilie, pe lungime, una lângă alta. Apoi, punem restul de cremă de vanilie peste rulade şi cealaltă bucată de blat de cacao.

Turnăm o glazură de ciocolată din 100 gr de ciocolată şi 2 lg ulei, care se topesc la bain marie. Punem nişte cofetii de ciocolată sau de care avem şi dăm la rece. Prăjitură se taie în sensul invers de aşezare a ruladelor.

Vezi și: NEGRESĂ FĂRĂ COACERE. Rețeta rapidă și delicioasă! Faci ECONOMIE de timp și bani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel