"Prăjitura Ora 12" este una dintre cele mai savuroase deserturi. Cine poate refuza ciocolata? Nimeni. Așadar, această rețeta este numai bun pentru începutul de weekend. Iată rețeta.
Ingrediente
Blat:
4 ouă
1 praf de sare
150 g zahăr
esenţă de vanilie
esenţă de rom
25 ml apă
40 g unt moale
150 g făină
50 g cacao
1/2 plic praf de copt (5 g)
Sirop:
125 g zahăr
300 ml apă
1 plic de cappuccino cu ciocolată (12,5 g)
esenţă de rom
Vezi și: PRĂJITURA delicioasă din DOUĂ INGREDIENTE. Se face rapid și e cea mai bună. GARANTAT!
Glazură:
200 g ciocolată cu lapte
30 g unt
3 linguri lapte
Pentru decor:
250 ml frişcă lichidă îndulcită
fulgi de ciocolată
cacao
Dimensiune tava: 20/30 cm
Blat:
Prăjitura Ora 12, rețetă. Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr şi cu esenţa de vanilie până când devin ca o cremă, scrie gustos.ro. Se adaugă esenţa de rom, apaşi untul moale.
Prăjitura Ora 12, rețetă. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se mixează cu cealaltă jumătate din zahăr până când devin ca o bezea. Se adaugă amestecul de gălbenuşuri şi se omogenizează. Se încorporează făina, cacaua şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon.
Vezi și: Ciorbă ardelenească cu usturoi - rețetă tradițional românească
Prăjitura Ora 12, rețetă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor până când trece de testul scobitorii. Se lasă apoi să se răcească. După ce s-a răcit, blatul se porţionează, eliminând marginile inestetice.
Sirop:
Prăjitura Ora 12, rețetă. Într-o crăticioară, se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apa şi se lasă să fiarbă până când se topeşte tot caramelul. Se adaugă plicul de cappuccino şi esenţa de rom. Se lasa să se răcească. După aceea, porţiile de blat se tăvălesc prin sirop şi se aşază pe o tavă.
Glazura:
Prăjitura Ora 12, rețetă. Ciocolata se rupe şi se pune într-un craticior împreună cu untul şi laptele. Se pune craticiorul la foc şi se amestecă continuu în el până când se topeşte toată ciocolată. Aceasta se lasa să se răcorească puţin, după care se toarnă cu grijă, cu o lingură, peste fiecare porţie de blat.
Vezi și: Prăjitură cu caramel și biscuiți, rețetă rapidă. Gata în 10 minute!
Prăjitura Ora 12, rețetă. Prăjiturile se introduc la frigider circa 30 de minute.
Decor:
Prăjitura Ora 12, rețetă. Se mixează frişca şi se ornează fiecare prăjitură cu ea, apoi se decorează cu fulgi de ciocolată şi cacao.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu