Prăjitura "Ora 12". Rețeta veche de cofetărie

Sursa foto: captură video YouTube Retete usoare
Sursa foto: captură video YouTube Retete usoare

Prăjitura "Ora 12" este un desert foarte iubit, după o rețetă veche. Iată cum se prepară...

Ingrediente:

Blat:

4 ouă

1 praf de sare

150 g zahăr

esenţă de vanilie

esenţă de rom

25 ml apă

40 g unt moale

150 g făină

50 g cacao

1/2 plic praf de copt (5 g)

Sirop:

125 g zahăr

300 ml apă

1 plic de cappuccino cu ciocolată (12,5 g)

esenţă de rom, după gust

Glazura:

200 g ciocolată cu lapte

30 g unt

3 linguri lapte

Pentru decor:

250 ml frişcă lichidă îndulcită

fulgi de ciocolată

cacao

**Dimensiune tava: 20/30 cm

Cum se prepară

Blat:

Se dă drumul la cuptor pentru a se încălzi. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din zahăr şi cu esenţa de vanilie, până când devin ca o cremă. Se adaugă esenţa de rom, apa şi untul moale.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se mixează cu cealaltă jumătate din zahăr, până când devin ca o bezea. Se adaugă amestecul de gălbenuşuri şi se omogenizează. Se încorporează făina, cacaua şi praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon, scrie gustos.ro. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor, până când trece de testul scobitorii. Se lasă, apoi, să se răcească.

După ce s-a răcit, blatul se porţionează, eliminând marginile inestetice.

Sirop:

Într-o crăticioară, se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până când se topeşte tot caramelul. Se adaugă plicul de cappuccino şi esenţa de rom. Se lasă să se răcească. După aceea, porţiile de blat se tăvălesc prin sirop şi se aşază pe o tavă.

Glazura:

Ciocolata se rupe şi se pune într-un crăticioară împreună cu untul şi laptele. Se pune crăticioara la foc și se amestecă încontinuu, până când se topeşte toată ciocolata. Se lasă să se răcească puţin, după care se toarnă cu grijă cu o lingură peste fiecare porţie de blat. Prăjiturile se introduc la frigider circa 30 de minute.

Decor:

Se mixează frişca și se ornează fiecare prăjitură cu ea, apoi se decorează cu fulgi de ciocolată și cacao.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel