Prăjitura "Parlament" poate reprezenta desertul perfect pentru acest început de weekend. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Blat:
2 căni nucă prăjită
7 albuşuri
7 linguri zahăr
7 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
1 plic praf de copt
Crema:
500 ml frişcă bătută
7 gălbenuşuri
7 linguri zahăr
3 linguri apă
Vezi și: Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta tradițional românească
În plus:
1 pachet de biscuiţi
o cană cafea îndulcită
400 g cremă de ciocolată din comerţ
Cum se prepară
Blatul: Ungi o tavă cu margarină şi pui nucă prăjită, atât cât să acopere toată suprafaţa tăvii. Pregăteşti blatul din 7 albuşuri bătute cu 7 linguri zahăr, 7 linguri de nucă măcinată, cele 3 linguri de făină şi praful de copt, potrivit bucataras.ro. Torni compoziţia obţinută peste nuca din tavă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Când e copt blatul, îl răstorni şi pui peste el crema de ciocolată, apoi aşezi biscuiţii înmuiaţi în cafea.
Crema: Cele 7 gălbenuşuri le amesteci cu 7 linguri de zahăr şi cu 3 linguri apă, le pui pe baie de aburi şi le fierbi până se îngroaşă puţin.
Când e gata crema, laşi amestecul la răcit, apoi pui frişca bătută şi amesteci bine până la omogenizare. Pui crema peste biscuiţi, ornezi prăjitura cu cacao şi o laşi la frigider 2 ore.
Vezi și: Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu