Prăjitura "Parlament", rețeta. Desertul perfect pentru începutul de weekend

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Prăjitura "Parlament" poate reprezenta desertul perfect pentru acest început de weekend. Iată cum se prepară.

Ingrediente

Blat:

2 căni nucă prăjită
7 albuşuri
7 linguri zahăr
7 linguri nucă măcinată
3 linguri făină
1 plic praf de copt

Crema:

500 ml frişcă bătută
7 gălbenuşuri
7 linguri zahăr
3 linguri apă

Vezi și: Plăcintă cu mere țărănească. Rețeta tradițional românească

În plus:

1 pachet de biscuiţi
o cană cafea îndulcită
400 g cremă de ciocolată din comerţ

Cum se prepară

Blatul: Ungi o tavă cu margarină şi pui nucă prăjită, atât cât să acopere toată suprafaţa tăvii. Pregăteşti blatul din 7 albuşuri bătute cu 7 linguri zahăr, 7 linguri de nucă măcinată, cele 3 linguri de făină şi praful de copt, potrivit bucataras.ro. Torni compoziţia obţinută peste nuca din tavă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Când e copt blatul, îl răstorni şi pui peste el crema de ciocolată, apoi aşezi biscuiţii înmuiaţi în cafea.

Crema:  Cele 7 gălbenuşuri le amesteci cu 7 linguri de zahăr şi cu 3 linguri apă, le pui pe baie de aburi şi le fierbi până se îngroaşă puţin.

Când e gata crema, laşi amestecul la răcit, apoi pui frişca bătută şi amesteci bine până la omogenizare. Pui crema peste biscuiţi, ornezi prăjitura cu cacao şi o laşi la frigider 2 ore.

Vezi și: Pizza Quattro Stagioni. Rețeta de casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel