Dacă vrei să le faci copiilor o prăjitură, această rețetă ar putea să fie ce căutai. Iată cum se prepară...
Ingrediente
2 banane coapte
1 cană (250 ml) de făină
1/2 cană (125 ml) de zahăr
1/4 cană (60 ml) de unt nesărat, topit
1/4 cană (60 ml) de lapte
1 ou
1 linguriță de praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
1/2 cană (125 ml) de ciocolată (ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră), tăiată în bucăți mici
Cum se prepară
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă pentru prăjituri sau o formă potrivită cu unt sau ulei. Într-un bol mare, pisați bananele coapte cu o furculiță până când obțineți o pastă omogenă. Adăugați în bol oul, untul topit și laptele, amestecând bine.
Într-un alt bol, amestecați făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Combină ingredientele umede cu cele uscate și amestecă până când obții o compoziție omogenă. Adaugă bucățile de ciocolată în aluat și amestecă pentru a le distribui uniform. Toarnă amestecul în tava pregătită și nivelează suprafața.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi scoate-o și las-o să se răcească complet pe un grătar. Taie prăjitura în bucăți potrivite și servește cu poftă!
Această prăjitură cu ciocolată și banane va fi cu siguranță pe placul copiilor și nu numai!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News