Prăjitura Petre Roman? Da! O gospodină cu inspirație i-a ales numele și a făcut vedetă această prăjitură. Este delicioasă. Daca nu ne credeți pe cuvânt, încercați rețeta.
INGREDIENTE
Blat:
7 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri faina
7 linguri nuci măcinate
1 plic praf de copt
Cremă:
3 gălbenuşuri
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
300 ml lapte
3 linguri faina
250 g unt
Vezi și: Cum faci GĂLUȘTE PUFOASE. Rețeta clasică: Așa nu-ți vor ieși tari niciodată
Caramel:
200 g zahăr
50 g unt
Glazura :
3 albuşuri
200 g zahăr
Decor:
ciocolată rasă
Pentru blat: Mixăm ouăle cu zahărul până se albesc. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi nucile şi omogenizăm bine, scrie bucataras.ro. Turnăm compoziţia într-o tavă (25*35cm). Coacem cam 20 minute. După ce s-a răcit blatul, îl tăiem în două, pe orizontală.
Pentru cremă: Batem gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. În făină adăugăm laptele treptat, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Turnăm apoi peste spuma de gălbenuşuri şi punem castronul pe aburi, amestecând mereu până se îngroaşă crema. Lăsăm crema să se răcească. Untul adus la temperatura camerei îl mixăm spumos, iar în el punem câte o lingură din crema răcită şi omogenizam, până încorporăm toată crema.
Pentru caramel: Punem pe foc într-o crăticioară zahărul şi amestecăm până se topeşte. Luăm de pe foc şi adăugăm untul, amestecând bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu acest caramel cald. Lăsăm cam 5 minute să se răcească caramelul şi începem asamblarea prăjiturii astfel: primul blat - jumătate de caramel - jumatate de cremă - al doilea blat - restul de caramel - restul de cremă.
Pentru glazură: Tot pe aburi mixăm albuşurile cu un praf de sare şi zahărul până se întăresc. Aşezăm bezeaua caldă peste cremă. Deasupra radem ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu