Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

La fel ca prăjitura "Petre Roman" sau prăjitura "Șuvița lui Băsescu" și acest desert este unul cât se poate de real și... delicios. Nu glumim! Iată rețeta.

Ingrediente

Blat cacao

5 ouă

5 lg zahăr

4 lg făină

2 lg cacao

3 lg ulei

Vezi și: Prăjitura "Șuvița lui Băsescu". Rețeta surpriză a zilei

Crema

4 ouă

200 g zahăr

4 lg lapte

200 g unt

1 fiola esenţă de vanilie

500 g biscuiţi Biskrem cu cremă de cacao

200 ml cafea espresso tare neîndulcită

Glazura

200 g ciocolată albă

2 lg unt

2 lg lapte

50 g ciocolată neagră topită

Vezi și: Prăjitura Petre Roman: Rețeta surpriză a zilei. Este bestială!

Cum se prepară

Blat cacao: mixăm spumă albuşurile, adăugăm zahărul, mixând bine, apoi gălbenuşurile amestecate cu uleiul, treptat, iar la urmă făina amestecată cu pudră de cacao. Amestecăm cu o lingură. Compoziţia o coacem în tavă (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, potrivit miremirc.ro. Blatul rece îl tăiem în două.

Crema: ouăle întregi cu zahărul le batem cu telul, apoi adăugăm laptele şi punem crăticioara pe foc mic, amestecând mereu până când crema se îngroaşă ca o budincă mai subţire. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin şi în el adăugăm câte 1 lg, treptat, din crema de ouă răcită, apoi esenţa de vanilie. Crema o împărţim în două.

Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!

Asamblare: 1/2 blat cacao - 1/2 cremă - biscuiți înmuiaţi în cafea espresso tare rece - 1/2 cremă - 1/2 blat cacao - glazură.

Glazura: ciocolata albă cu untul şi laptele le punem într-o cratiţă de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o întindem peste prăjitură. Peste glazură trasăm linii de ciocolată neagră topită, apoi cu o scobitoare trasăm invers liniile.

Dăm prăjitura la rece de seara până dimineaţă sau pentru minim 4 ore. Tăiem cu un cuţit trecut prin apă fiartă, şters de apă.

Vezi și: NEGRESĂ FĂRĂ COACERE. Rețeta rapidă și delicioasă! Faci ECONOMIE de timp și bani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel