Acest desert delicios și luxuriant se prepară simplu și ușor. Se pregătește din câteva produse disponibile.
Prăjitura rapida "12 linguri" este formată din ouă, zahăr, făină, praf de copt și ulei. În această rețetă veți folosi și chefir. Ingredientele se măsoară cu o lingură, ceea ce este foarte convenabil, iar proporțiile de „doar 12 linguri” sunt atât de echilibrate încât vei obține un pandișpan înalt, pufos, fraged, dar dens.
Completează aluatul cu fructe, care vor da desertului prospețime, aromă și dulceață. De exemplu, prunele, piersicile și merele merg bine împreună.
Ingrediente:
ouă - 3 bucăți,
zahăr - 12 linguri,
zahăr vanilat - 1 lingură,
sare - 1/6 linguriță,
chefir - 12 linguri,
ulei - 12 linguri,
făină de grâu - 12 linguri,
praf de copt - 1 lingură,
prune - 3 bucăți,
piersici - 3 bucăți,
mere - 1 bucată.
Scoate chefirul și ouăle din frigider și lasă-le la temperatura camerei timp de 30-40 de minute. Fructele se spală, se îndepărtează sâmburii și se feliază. Ai nevoie de 2 căni de fructe tocate.
Clătitele cu zmeură, perfecte pentru micul dejun de vară. Iată cum se fac!
Bate ouăle cu zahărul, zaharul vanilat și sarea. Se toarnă chefir și ulei și se amestecă bine. Cerne amestecul de făină și praf de copt în bolul cu ouă și frământă un aluat omogen. Ar trebui să fie precum chefirul gras.
Biscuiți din cartofi cu semințe de in, o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâine
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul și întinde-l uniform. Pune bucățile de fructe pe aluat. Coaceți prăjitura în cuptor, timp de aproximativ 50 de minute. Când este gata, desertul se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News