Prăjitura cu mere fără blat este ideală în perioada în care se postește. Iată cum se prepară această rețetă.
Ingrediente
Blat
1 cană zahăr
1 cană făină albă
1 cană griș
Umplutură
2 kg mere zemoase
sucul de la o lămâie
2 pliculeţe zahăr vanilat
scorţişoară, cât vă place
Vezi și: Negresă de post. Prăjitura cea mai iubită de cei care postesc
Cum se prepară
Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grișul până se omogenizează bine și obţinem un praf alb pe care-l folosim pe post de blat, potrivit e-retete.ro. Merele le-am răzuit fără să le decojesc. Se stropesc cu suc de lămâie, să nu se oxideze, şi apoi am pus zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul e care-l lasă.
Se pregătește o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26 cm diametru, punând pe fund hârtie de copt. Se unge bine cu puţin ulei şi marginile se dau cu ulei. Cuptorul se preîncălzește la 200C.
Se pune un strat de praf alb (amestecul de blaturi) cam de un deget (nu mai gros, altfel nu se coace!) şi apoi unul de mere (de 2 degete) şi tot aşa.... La final, veţi avea 3 straturi praf şi 3 straturi mere, ultimul va fi de mere. Dacă-l faceţi în tavă dreptunghiulară de 21X33 cm, se fac doar două straturi de praf şi 2 de mere. Nu faceţi straturile mai groase fiindcă nu se vor face ca lumea blaturile!
Se dă la cuptor la 200 C fix 40 minute (dacă-l faceţi în tavă rotundă cu 3 straturi) sau fix 30 minute (dacă-l faceţi în tavă dreptunghiulară). După ce se răcește, se scoate inelul tăvii. Dacă nu aveţi tavă cu pereţi detaşabili, nu încercaţi să-l scoateţi din ea. Feliaţi direct din tavă.
Vezi și: Chiftele cu orez. Rețeta ușoară de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News